VIDEO: Volkswagen oslavuje 150 000 000 vyrobených vozidiel! Jubilejné auto bolo špeciálne.

Oslavujeme!
Vydané  Text: 
Volkswagen má v týchto dňoch dobrý dôvod na oslavu. Po viac ako 80 rokoch má automobilka na konte cez 150 000 000 áut! Jubilejným vozidlom sa stal modrý VW Golf GT-E, ktorý má symbolizovať zelenú budúcnosť značky Volkswagen. Automobilka zahájila sériovú výrobu tesne po vojne, 27. decembra 1945. Netrvalo dlho a Volkswagen získal významné svetové postavenie. Za to môže vďačiť modelu Beetle, z ktorého sa vyrobilo cez 21,5 milióna kusov.


Tento rekord sa podarilo prekonať až v roku 2007 s modelom Golf. Do dnešného dňa automobilka dodala viac ako 34 miliónov vozidiel s týmto označením. VW v súčasnosti vyrába až v 60 rôznych fabrikách v 14 krajinách sveta a v globálnom portfóliu značky nájdete až 60 rôznych modelov. Okrem úspešného Golfu a legendárneho Beetle, zaznamenali úspech aj s modelmi Passat (20 mil. vozidiel), Jetta (19,5 mil. vozidiel) či Polo (17 mil. vozidiel).




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »