Američan prerobil Chevrolet pick-up z 1946 na elektrinu, zničil pritom Prius

Nové autá občas musia padnúť za obeť, aby umožnili zachovanie legiend. Je to aj prípad Toyoty Prius, ktorej elektricko-benzínový pohon istý Američan vložil do veterána z roku 1946.
Vydané  Text: 
Chevrolet pickup z roku 1946 prerobený na hybridný pohon z Toyoty Prius (screenshot z YouTube videa)

Mať doma 61-ročné auto, ktoré navyše jazdí a s takmer nulovými emisiami, to je skutočný unikát. Jednému Američanovi sa to darí vďaka tomu, že do zachovalého veterána značky Chevrolet zo 46. roku vložil pohonné ústrojenstvo z Toyoty Prius a spravil všetko preto, aby sa pôvodný americký stroj na prvý pohľad k ázijským súčiastkam nepriznával.

**Prerábka bola výrazná a náročná**. Pôvodný Prius jeho majitelia prakticky úplne zničili, odstránili karosériu a ponechali iba jeho podvozok a kostru. Na ňu nasadili karosériu a interiér starého Chevroletu tak, aby inovovaný pohon nebol na prvý pohľad vôbec viditeľný.



Chevrolet pick-up s klasickým automobilovým dizajnom jazdí potichu a ak mu šofér poriadne nedupne na plynový pedál, aj bez spotreby tekutého paliva. Elektrický pohon sa v Priuse používa nielen na rozbiehanie, ale aj pre jazdu nižšími rýchlosťami. V automobile je zabezpečený pohon prednej nápravy.










Pokračujte na ďalší príspevok »