Fotogaléria:auto motor a šport č. 1/2023

auto motor a šport č


V balení s časopisom auto motor a šport č. 1/2023 sú aj časopisy EMOBILITA a TÉMA, v rámci čísla je priložená príloha EXTRA GENTLEMAN.
Reportáž / Kia EV6 GT: Niektoré prezentácie nových modelov si pamätáme pre to auto, iné pre zvolenú destináciu. V tomto prípade sa však oba elementy spojili. Prvú jazdu s výkonnou Kiou EV6 GT sme totiž absolvovali v Nórsku na trase Oslo - Sognefjord.
Prvá jazda / BYD Atto 3: V štvrtom štvrťroku 2022 sa začínajú v Európe predávať autá čínskej značky BYD. Ponuku tvoria tri modely: Tang, Han a tu predstavený Atto 3. Má kompaktný elektromobil šancu stať sa hitom?
Prvá jazda / Mercedes EQS SUV: Prvé SUV od Mercedesu, ktoré bolo už od začiatku koncipované ako elektromobil, nesie názov, ehm, S EQS SUV. Má ponúknuť maximálny luxus a to aj pri hrkotaní mimo spevnených komunikácii. Najvyšší čas overiť to v praxi.
Špeciálna príloha Volkswagen: Cestopis, technika a poradca pri kúpe.
ŠPORT / Formula 1: Záverečné dva víkendy sezóny 2022 Majstrovstiev sveta F1 mali rozhodnúť o viacerých pozíciách v celkovom hodnotení. A bola z toho veľká dráma. WRC: TOYOTA DOMA NEŽIARILA. Tituly už boli rozdané, v japonskom epilógu išlo o prestíž.
klasik / Alfa Romeo 1900 Coupé Super Sprint: Máloktorá značka počas svojej dlhej histórie stvorila toľko príťažlivých automobilov ako milánska Alfa Romeo. Už len vyslovenie tohto slovného spojenia evokuje vášeň, športovosť, eleganciu a neriedenú automobilovú krásu. Alfa Romeo má jednoducho srdce.
SERVIS / Ako dobre kúria moderné autá? V minulosti boli zimy stále skutočnými zimami – a autá lepšie kúrili. Naozaj? V treskúcom mraze vo veľkom teste vykurovania s vozidlami ako Mercedes EQC, VW Golf TDI, Hyundai i30 a Porsche Cayenne plug-in hybrid, ako aj s 31-ročným Saabom 900 objasňujeme, ktoré z piatich kúrení je najhorúcejšie.
JAZDENÉ AUTO / Mercedes-Benz Trieda C W204. Rad W204 prišiel na trh v roku 2007 a mal byť zo všetkých strán lepším autom, no predovšetkým mal byť vyrobený z trvanlivejšieho plechu než jeho nadšene hrdzavejúci predchodca. Tento cieľ môže po 15 rokoch považovať do veľkej miery za splnený, o jednej podstatnej výnimke si povieme neskôr. Nepoteší však, že zo stránky techniky prevzala Trieda C mnoho neduhov svojho predchodcu.
Rolls-Royce Cullinan Black Badge: Keď sa honosné SUV rebelsky postaví vedľa najkrajšieho horského masívu na svete len preto, aby sme ho mohli zachytiť pri východe slnka, tak to už musí byť niečo výnimočné. Napríklad Rolls-Royce Cullinan Black Badge na Sella Ronda.
KTM X-BOW GT-XR: KTM X-Bow je mŕtve, nech žije KTM X-BOW – prvé uzavreté a jediné pretekárske auto s povolením jazdiť po cestách. Takto sa prezentuje 1 250-kilové KTM GT-XR s 500-koňovým päťvalcovým motorom.
Ferrari 296 GTS: Teraz, keď sa horúce leto skončilo, Ferrari vás pozýva na jazdu s hybridným kabrioletom 296 GTS s výkonom 830 k. Kam? Samozrejme do Talianska, kde je na jeseň ešte stále teplo.
TEST / Volvo C40 Recharge Twin: S kompaktným SUV od Volva sme sa už stretli. No nemohli sme odolať jeho verzii s príťažlivo klesajúcou zadnou časťou a dvoma elektromotormi. Športový nádych totiž dostáva nový význam. TEST / Renault Kangoo Van E-Tech Electric: Elektromobilita ako taká je pri osobných autách vždy zdrojom vášnivej diskusie. O to viac, ak preniká aj do segmentu úžitkových automobilov. Splní elektrická verzia náročné požiadavky kuriérov či živnostníkov?
TEST / BMW M8 Competition Cabrio: Pochopiť superrýchly, superdrahý a superluxusný kabriolet od BMW si vyžaduje trochu viac úsilia. Ale na konci dňa je to možno celkom jednoduché. TEST Ford Grand Tourneo Connect Active: Odvezie toho veľa, vypýta si za to málo a napriek úžitkovému charakteru je s ním príjemný aj ten každodenný život.
Test/ Audi RS Q3 Sportback: Prevráti misku s jedlom, vyleje vodu a vykope na dvore jamu. Ale keď treba, iných odstraší oddaným vrčaním a pre jeho úprimný charakter ho nemôžete nemilovať. Niečo podobné zažijete s Audi RS Q3 Sportback.
TEST / Kia Niro EV: Pátranie po komplexnom elektromobile sa zdalo ako večná úloha. Až prišla Kia Niro. S veľkosťou, ktorá si rozumie s mestom, no nemá problém ani s medzimestskou premávkou či s diaľničnými presunmi. A popri tom všetkom ide o auto, s ktorým si budete veľmi rýchlo rozumieť.
Porovnávací test / Porsche 718 Cayman vs. Porsche 911 Turbo 3.3: Výkon 220 kW (300 k) urobilo z Porsche 911 Turbo v roku 1978 hit. Dnes je rovnako silný už aj základný Cayman. Čo sa za túto dobu zmenilo? A čo to znamená, objektívne preložené do porovnávacích testovacích bodov?
Krása nevídaná: Štvorstovkový rad bol v Peugeote od roku 2011 voľný. Teraz prichádza nový model 408 – ako odvážne navrhnutý fastback, za ktorým otočíte hlavu. O dostatočnú dynamiku sa postará hybridný pohon
POSLEDNÉ ZBOHOM: Vrakoviská a opustené autá majú svoje nezameniteľné čaro a pozývajú fantáziu, aby dotvorila ich príbehy. Lenže podľa zákona ide o odpad. Nebezpečný odpad, ku ktorému musíme pristupovať vecne, zodpovedne a s patričnými dokladmi.
Kompletný obsah auto motor a šport č.1/2023
Titulka auto motor a šport č. 1/2023

Pokračujte na ďalší príspevok »



Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie