Fotogaléria:Hyundai Santa Fe PHEV


Pohonné ústrojenstvo tvorí štvorvalcový motor 1,6 T-GDi, ktorý je spojený s elektromotorom. Pohon všetkých kolies je samozrejmosťou.
Na pravej strane auta sa nachádza konektor Type 2. Palubná nabíjačka podporuje maximálny výkon len 3,3 kW, čo je na dnešné pomery skutočne málo. Auto tak na stojane nabijete za približne 4 hodiny a z domácej siete za 12 hodín.
Na stredovej konzole sa nachádzajú tlačidlá na prepínanie jazdných režimov. Pomocou otočného voliča si viete vybrať z troch režimov pre jazdu na ceste a troch pre jazdu v horších podmienkach.
Interiéru sa len ťažko niečo vytýka. Jeho spracovanie a použité materiály sú skutočne na vysokej úrovni.
Volič prevodovky shift-by-wire má netradičné prevedenie. Väčšina automobiliek sa spolieha buď na otočné koliesko alebo posuvnú páku. Hyundai to vyriešil opäť tlačidlami.
Displej infotainmentu má prehľadné a intuitívne ovládanie. Ocenil by som však jeho lepšiu orientáciu smerom k vodičovi.
Mohutná stredová konzola obsahuje dnes už nevídané množstvo fyzických tlačidiel. Ich rozmiestnenie je logické a človek si naň už po pár minútach bez problémov zvykne.
Druhý rad sedadiel má obrovskú priestorovú ponuku. Sedadlá sa navyše dajú posúvať, čím sa zväčší objem batožinového priestoru. Kladne hodnotím tlačidlo posunutia sedadla, ktoré je umiestnené na bočnej strane krajných sedákov. Elektrický motorček sedadlo posunie dostatočne ďaleko na to, aby sa do tretieho radu pohodlne nastupovalo.
V treťom rade budú pravdepodobne takmer vždy sedieť deti. Napriek tomu je tem dostatok miesta aj pre dospelého cestujúceho.
Batožinový priestor má po sklopení zadných radov sedadiel obrovskú prepravnú kapacitu. Ak je potreba, viete ho využiť aj ako provizórnu posteľ. S umiestnením koberca a oddeľovacej prepážky je to komplikovanejšie.
Hyundai Santa Fe pôsobí navonok masívne a bezpečne. Vysoká stavba karosérie je veľkou výhodou pri nastupovaní. Kladne hodnotím aj dvere, ktoré prekrývajú prahy dverí.
Celolakovaná karoséria navyše dodáva autu výnimočný punc luxusu.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie