Fotogaléria: Nový VW ID.Buzz Long Wheelbase, predĺžená verzia najpraktickejšieho elektromobilu

Zväčšenie rázvoru vďaka modulárnej platforme MEB je iba jedna z výhod, ktoré majú nové autá koncernu Volkswagen.

V predaji bude aj verzia GTX s pohonom 4x4.
Vydané  Text: 

Fotogalériu nájdete na konci tohto príspevku.

S dĺžkou 4 962 mm a až siedmimi sedadlami má byť veľký ID. Buzz je dokonale pripravený na uvedenie na trh v Severnej Amerike. Zároveň rozširuje svoje spektrum možných aplikácií v Európe.

Dodatočná dĺžka v dôsledku zväčšenia rázvoru o 250 mm vytvára priestor pre tretí rad sedadiel, ktorý poskytuje až 2 469 litrov úložného priestoru, a pre novú, väčšiu 85 kWh batériu (netto), ktorá poskytuje ešte väčší dojazd. Nové tepelné čerpadlo zvyšuje účinnosť v zime.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Medzi ďalšie novinky veľkého elektrického VW Bus patrí head-up displej, modernizovaný informačno-zábavný systém novej generácie a parkovanie na diaľku cez smartfón.

Medzitým novonavrhnuté high-tech panoramatické strešné okno s inteligentným sklom prináša spomienky na legendárny autobus Samba z 50. rokov. S rozlohou 1,5 štvorcového metra je to najväčšia sklenená strecha, akú kedy Volkswagen vyrobil. Inteligentné sklo je možné zmeniť z priehľadného na nepriehľadné a naopak pomocou dotykového posúvača alebo hlasového asistenta. Severoamerické verzie budú obsahovať aj klimatizované sedadlá a osvetlené logo Volkswagen vpredu.

Predĺžený VW ID. Buzz bude k dispozícii aj s novým elektromotorom s výkonom 210 kW (286 k). Tento elektromotor zvyšuje maximálnu rýchlosť na elektronický limit 160 km/h (európsky ID. Buzz s výkonom 150 kW: 145 km/h) a dosiahnuť akceleráciu z nuly na 100 km/h už za 7,9 sekundy.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Navyše, na rok 2024 je ohlásená verzia s pohonom všetkých kolies GTX s výkonom 250 kW (339 k). ID.Buzz GTX zvládne šprint z 0 na 100 km/h za 6,4 sekundy, vďaka čomu je ideálny na rýchle splynutie s premávkou na diaľnici, uvádza výrobca vo svojej tlačovej správe pre USA a Kanadu.









Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.