Kia EV9 absolvuje posledné technické testovanie pred svetovou premiérou

Má ísť o demonštráciu automobilky, čoho všetkého je schopná. EV9 bude zvlášť odolné SUV.
Vydané  Text: 
* **Ďalšie elektrické vozidlo značky Kia, SUV EV9 v tomto období prechádza posledným prísnym testovaním** * **Svetová premiéra modelu Kia EV9 je stanovená na prvý štvrťrok 2023** * **Nový vlajkový model EV9 údajne prekročil limity odolnosti na vyčerpávajúcom výbere tratí, ciest a povrchov** Kia odhalila zopár podrobností o finálnom intenzívnom testovacom programe modelu EV9 pred jeho svetovou premiérou, ktorá sa uskutoční začiatkom roka 2023. Plne elektrická Kia EV9 sa stane vlajkovou loďou značky a vraj spôsobí revolúciu v segmente veľkých elektrických SUV, pričom urýchli transformáciu značky Kia. Tá momentálne napĺňa kroky v jej [stratégii Plán S](https://www.autoviny.sk/novinky/120940/kia-sa-zasadne-meni-predstavi-az-11-novych-aut-a-do-vyvoja-investuje-25-miliard-dolarov). Model EV9 bol vyvíjaný počas 44 mesiacov v globálnom výskumnom a vývojovom centre spoločnosti Kia Namyang v Južnej Kórei s cieľom stanoviť nové štandardy v oblasti dizajnu, výkonu, dojazdu, jazdnej dynamiky, technológií a komfortu. Počas tejto záverečnej fázy bol (a možno stále je) EV9 podrobený vyčerpávajúcemu testovaciemu programu pohonu všetkých kolies na kopcoch a v teréne, ako aj v skúške brodenia hlbokou vodou, aby bola zaistená maximálna spoľahlivosť aj v tých najnáročnejších podmienkach. Presné údaje o brodivosti však zatiaľ automobilka nekomunikuje. Okrem testovacieho programu vo výskumnom a vývojovom centre Namyang, ako každý model Kia, aj EV9 prešiel náročným testovacím režimom na miestach po celom svete. Napríklad dlažobné kocky belgických ciest sa stali povrchom, na ktorom sa testoval komfort. Kia najprv ponúkla svetu ukážku svojho najnovšieho vlajkového modelu v podobe konceptu Kia Concept EV9 predstaveného minulý rok na AutoMobility LA v Los Angeles. Sériový model EV9, ktorý zosobňuje filozofiu „Opposites United“ má byť nositeľom prelomového dizajnového jazyka značky a bude predstavovať vrchol toho, čo je možné s SUV spraviť. Kia EV9 je pritom vyvinutá na pokročilej firemnej elektrickej globálnej modulárnej platforme (E-GMP) rovnako ako model EV6.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.