Kia Stonic: Štýlový mestský crossover

Kombinácia osobného a terénneho vozidla? Nová Kia Stonic pre každý typ životného štýlu! Čím sa model Stonic vyznačuje a aké funkcie so sebou prináša?
Vydané  Text: 
Kia Stonic predstavuje kompaktný, dobre vybavený [crossover](https://www.kia.com/sk/predaj/akcie-a-ponuky/suv-modely-kia/). Po jej najnovšej aktualizácii došlo k zmenám v štýle, rozšírenému informačno-zábavnému systému a výrobe úspornejšieho motoru. Aké funkcie a zaujímavosti sprevádzajú tento model vozidla? Zistite viac o praktickom automobile Kia Stonic. ### Prečo si vybrať crossover? Crossover (CUV) je typ automobilu, ktorý kombinuje karosárske a jazdné prvky [SUV auta](https://www.kia.com/sk/predaj/akcie-a-ponuky/suv-modely-kia/) s prvkami MPV. Crossovery sú zväčša určené do mestského prostredia alebo do ľahšieho terénu. Táto kategória vozidiel sa veľmi často zamieňa s vozidlami SUV. Napriek tomu, že sú v mnohých ohľadoch odlišné ale jeden hlavný vizuálny prvok majú spoločný. Tým je ich svetlá výška, ktorá je viditeľne vyššia ako pri bežných automobiloch. V súčasnosti sa crossovery tešia veľkej obľube. Prvou a snáď najvýznamnejšou výhodou je ich praktickosť. Crossovery majú vyššiu nosnosť a priestranný interiér vhodný do mesta a naviac sú ideálne ako [rodinné autá](https://www.kia.com/sk/predaj/akcie-a-ponuky/rodinne-modely-kia/).
Pokiaľ teda nehľadáte auto predovšetkým na jazdu v teréne, akým sú SUV vozidlá, ale radi by ste využili aj praktickosť v meste, poobzerajte sa po Kia Stonic. Je to ideálny mestský crossover. S vozidlom tejto triedy si určite uľahčíte hľadanie parkovacieho miesta v meste, využijete jeho dostatočnú priestrannosť a zároveň sa vďaka jeho vyššej svetlej výške budete v aute cítiť bezpečnejšie.
### Kia Stonic: Jeden z najdostupnejších crossoverov **Mestský crossover Kia Stonic** poteší športovým štýlom, pričom vám zabezpečí lacné prevádzkové náklady. Interiér tohto modelu obsahuje ergonomické sedadlá s funkciou nastavenia výšky. Prístrojová doska je prehľadná a tlačidlá na nej ľahko ovládateľná. A aké je to šoférovať Kia Stonic? Ľahké riadenie, výborný výhľad von a štandardné zadné parkovacie senzory sú skvelé pri jazde v mestských častiach ale aj na dlhých diaľničných cestách. **Crossover** sa v zákrutách dobre ovláda a pri vyšších rýchlostiach je ustálený. Čierne lemy podbehov kolies, spolu so štandardne montovanými strešnými lištami, pomáhajú v kontraste so svetlým lakom vytvoriť dobrodružný vzhľad. **Modely Kia Stonic** ťaží z funkčného a atraktívneho dizajnu, ako aj z pôsobivej výbavy a spracovania. Dizajnéri si dali záležať na tom, aby bol každý prvok exteriéru starostlivo navrhnutý tak, aby nový Stonic vyzeral čo najlepšie zo všetkých uhlov pohľadu. V zadnej časti sa nachádza anténa v tvare plutvy a štýlové zadné svetlá spoločne so zadnými odrazovými sklami. V prednej časti nájdete ikonickú mriežku chladiča s tigrím nosom, ktorú z každej strany lemujú pôsobivo vyzerajúce svetlomety.
Jedným z hlavných dôvodov, prečo budete mať počas jazdy dostatok miesta pre hlavu a nohy, je spôsob, akým boli navrhnuté sedadlá. Sú mierne sklonené, čo umožňuje, aby ste si sadli o niečo nižšie, čím sa uvoľní miesto pre oblasť hlavy aj kolien. Pri zdvihnutých zadných sedadlách máte k dispozícii 325 litrov batožinového priestoru, pri sklopených zadných sedadlách ešte viac. Proste kompaktné a ideálne vozidlo.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.