Zimné prezutie pneumatík v servisoch ŠKODA

Už ste prezuli na zimné? Darujte si bezpečnú jazdu a prezujte na zimné pneumatiky, ktoré vášmu autu sadnú ako uliate. Širokú ponuku pneumatík, exkluzívnych hliníkových diskov a služieb za výhodné ceny nájdete v autorizovaných servisoch ŠKODA.
Vydané  Text: 
Letné teploty sú už za nami, denná teplota ovzdušia sa každým dňom pomaly znižuje a miestami sa schyľuje k prvým mrazom, či sneženiu, čo môže množstvo vodičov zaskočiť. Servisy ŠKODA preto odporúčajú vodičom, aby so správnym prezutím neotáľali, včas si naplánovali návštevu autorizovaného servisu ŠKODA a eliminovali tak riziko nepríjemných zážitkov na cestách na minimum. ### V zime je riziko nehody až šesťkrát vyššie Letné pneumatiky strácajú v zime svoje vlastnosti. Zimné pneumatiky majú v porovnaní s letnými pri teplotách pod 7 °C lepší odvod vody, vyššiu priľnavosť k vozovke na zasneženom, mokrom aj suchom povrchu a vďaka tomu kratšiu brzdnú dráhu. Vodiči by v najbližších dňoch mali rozmýšľať nad výmenou pneumatík za zimné a zároveň skontrolovať ich stav. Dôležitá je totiž okrem veku pneumatiky aj hĺbka dezénu. Zákon stanovuje obutie zimných pneumatík pre osobné automobily na všetkých nápravách a minimálnu hĺbku dezénu na 3 mm. Musíme ale počítať s opotrebovaním počas nasledujúcej zimnej prevádzky, ktoré taktiež nemusí byť rovnaké po celom obvode pneumatiky, preto odporúčame výmenu už pri 4 mm hĺbke dezénu. Servisy ŠKODA ponúkajú širokú škálu pneumatík 13 značiek od najvýznamnejších svetových výrobcov pre všetky typy modelov značky ŠKODA, ale aj iné značky vozidiel. Zákazníkom poskytujú služby kontroly obutia, prezutia pneumatík, ich vyváženia, kontroly a nastavenia geometrie, ale aj čistenia a uskladnenia pneumatík. Ako benefit pri nákupe pneumatík alebo kompletných kolies v servisoch ŠKODA získate bezplatne službu ŠKODA Pneugarancia. V rámci programu pre vozidlá ŠKODA staršie ako 4 roky využite zľavu 10 % na pneumatiky podľa vlastného výberu zo sortimentu Škoda. ### Vybavte sa na cesty príslušenstvom ŠKODA Pracovníci servisov ŠKODA vám radi pomôžu s výberom originálneho príslušenstva, ktoré zvýši komfort vozidla. Počas jesennej akcie sú vybrané produkty zvýhodnené zľavou až do výšky 30%. Táto ponuka je dostupná na stránke ŠKODA E-shop alebo v autorizovaných servisoch ŠKODA počas mesiacov október a november.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!