NÁVOD: Ako si nastaviť notifikáciu o blížiacom sa konci TK a EK

Nastavte si notifikáciu na blížiaci sa koniec TK a EK a už viac nemajte stres z toho, že tieto kontroly prešvihnete.
Vydané  Text: 
Téme emisnej a technickej kontroly sa na našom portáli venujeme pravidelne. [Tieto dve štátom predpísané kontroly sú aj tak pre vodičov neustálou nočnou morou](https://www.autoviny.sk/reportaze/123323/bojite-sa-viac-technickej-kontroly-alebo-zubara-zistovali-sme-pre-vas-co-robit-aby-vam-ek-a-tk-nezasadili-ko). Je to spôsobené ako zastaralým vozovým parkom na Slovensku, tak možným zlým zaobchádzaním s autom. Nájdu sa aj vodiči, ktorí s kontrolami nemajú problém, no aj tak TK a EK vždy prešvihnú z dôvodu nepozornosti. Pre nich, a všetkých ostatných, tu máme návod ako sa tomu vyvarovať. ### Vyhnite sa zbytočnej pokute Pokiaľ nestihnete svoje vozidlo dostaviť včas na technickú či emisnú kontrolu, môže vám hroziť vysoká pokuta. **V nasledujúcich riadkoch vám preto prinesieme návod, ako si nastaviť notifikácie na blížiaci sa koniec týchto kontrol**. **Táto možnosť je tu s nami už od roku 2016**, no veľa majiteľov áut o nej stále nevie. Stačí pritom len navštíviť webové stránky [Jednotného informačného systému v cestnej doprave](https://www.jiscd.sk). Po kliknutí na odkaz nižšie budete automaticky presmerovaný na nastavenie notifikácie na blížiaci sa koniec TK a EK. > [Chcem si nastaviť notifikáciu na blížiaci sa koniec TK a EK](https://www.jiscd.sk/moja-zona/elektronicka-servisna-kniha-vozidla/prehlad-vozidiel/?tx_esdekv_esdekv%5Baction%5D=login&tx_esdekv_esdekv%5Bcontroller%5D=Ekv&cHash=ec6208be3597d1ef4505633815a03349) ### Zaberie to pár klikov Na stránke, ktorá sa vám zobrazí musíte vyplniť dve políčka. Jedným z nich je **evidenčné číslo vozidla**, ktoré pravdepodobne viete naspamäť. Druhým je **číslo osvedčenia o evidencii časť II**. Ide o číslo, ktoré je uvedené na tzv. veľkom technickom preukaze, ktorý ste dostali k vozidlu. Konkrétnejšie umiestnenie tohto čísla je vyobrazené na obrázku nižšie spoločne s daným druhom dokladu na základe dátumu vydávania.
Prehľad vzorov dokladov a umiestnení ich čísel od roku 1993
**Následne je potreba potvrdiť, že nie ste robot a kliknúť na tlačidlo prihlásiť**.
Prihlásenie sa do elektronickej knihy vozidla
**Zobrazí sa vám „Elektronická servisná kniha vozidla – Prehľad vozidiel“**, kde uvidíte príslušné VIN číslo spoločne s evidenčným číslom a značkou vášho auta. Tu stačí kliknúť na tlačidlo „Zobraziť EKV“.
Zobrazenie elektronickej servisnej knihy vozidla
**Ďalej sa vám zobrazí „Elektronická knižka vozidla“**, kde sú uvedené všetky informácie o vašom aute. Nájdete tu okrem iného aj prehľad emisných a technických kontrol, prípade kontroly originality či iné úkony, ktoré boli na aute vykonané a sú štátom schválené. Už tu môžete vidieť v spodnej časti sekciu „Platné kontroly“. Takto si viete manuálne prezrieť do kedy TK a EK na vašom aute platí. **Pre nastavenie notifikácie však musíte kliknúť na tlačidlo „Nastaviť notifikácie“, ktoré je v pravej hornej časti EKV**.
Nastavenie notifikácie v elektronickej kniže vozidla
**Po kliknutí naň sa vám zobrazí formulár, kde zadáte svoje telefónne číslo a email, na ktorý vám bude notifikácie o blížiacom sa konci TK a EK doručená**. Celý proces je týmto hotový.
Zadanie telefónneho čísla a emailu, na ktoré bude notifikácia doručená.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!