Moto novinky od značky Indian na rok 2022

Len máloktorému výrobcovi sa podarilo to, čo legendárnej americkej značke Indian Motorcycle: vrátiť sa na trh po šesťdesiatich rokoch a s takými výrobkami, ktoré dokázali dostať Indian rýchlo na vrchol svetového motocyklového trhu. Do roku 2011 boli Indiany považované skôr za exotický tovar pre individualistov, dnes možno bez preháňania nazvať stroje Indian Rolls-Roycom na dvoch kolesách, ktorý si môžete kúpiť aj na Slovensku. Pozrite si náš výber noviniek tejto značky na rok 2022.
Vydané  Text: 
### Indian Scout Rough Angličtina hovorí jasne. Tento člen indiánskeho kmeňa Scout je za zlého a drsného chlapíka. Neprekáža mu nič, svojho jazdca čiastočne chráni pred počasím štvrtinovou kapotážou a strháva pohľady. Najprv 19-palcovým predným kolesom, jemne zdvihnutými riadidlami a celkom pohodlným zapusteným sedadlom. To keď sa rozohní motor s objemom 1 133 cm3, aby jazdec zostal bezpečne sedieť. Jeho 70 kW (95,2 k) podporovaných 96 Nm krútiaceho momentu dokáže narobiť veľa zábavy.
**Jeho odhodlaný charakter dotvárajú temné veká ventilov či tmavé blatníky.** V ponuke je aj široká paleta doplnkov vrátane nastaviteľných tlmičov s vyšším zdvihom, dodatočného otáčkomera či sedadla pre spolujazdca aj s opierkou. A to nie je jediná novinka, ktorú Indian chystá na tento rok. Očakáva sa aj veľká novinka v kategórii Touring, o čom sa dozvieme už čoskoro. ### Indian FTR 1200 Milovníci adrenalínu si na svoje prídu s modelom FTR 1200. Tento divoch, ktorého DNA pochádza z amerických pretekov kombinujúcich plochú dráhu, asfalt a terénne nerovnosti, zbožňuje, keď ho jazdec dobre popreháňa po zákrutách. **V spolupráci so značkou Roland Sands Design teraz vzniklo viacero doplnkov, ktoré umocnia športovú dušu stroja.**
V ponuke sa tak nachádzajú čierne eloxované ráfiky, montážne body na ľahšie zaparkovanie motocykla na servisný stojan, nové páčky brzdy a spojky či chrániče rukovätí, ako aj kryt motora a nádobky na brzdu. A aby to celé malo primeraný zvuk, dostal sa do ponuky aj výfuk značky Akrapovič. ### Indian Chief Značka Indian oslávila minulý rok storočnicu modelového radu Chief a pri tejto príležitosti ho kompletne zmodernizovala. **Do ponuky pribudli hneď tri verzie, ktoré spájajú ikonický 2-valcový motor V-Twin s modernými technológiami** – Indian Chief Dark Horse, Indian Chief Bobber Dark Horse a Indian Super Chief Limited. Základom je rám z oceľových rúrok, palivová nádrž s objemom 15,1 litra, skrátený zadný blatník, dva zadné tlmiče s nastaviteľným predpätím, dva výfuky, LED osvetlenie, bezkľúčové zapaľovanie a pneumatiky Pirelli Night Dragon. Okrem tempomatu môžu jazdci na modeloch Chief využiť možnosť nastavenia odozvy plynovej rukoväte prostredníctvom troch jazdných režimov: Šport, Standard a Tour. Technologickým lákadlom je digitálny budí, na ktorom si môže jazdec nastaviť viacero zobrazení údajov vrátane navigácie.
### Keď Indian, tak poriadne Priaznivci značky Indian, pozor. Na leto je pripravená veľkolepá akcia Indian Riders Fest. Na festivale IRF22 sa stretnú jazdci z 30 krajín sveta, aby si užili akciami nabitý víkend v blízkosti Českých Budějovíc. Súčasťou programu v dňoch 10. – 12. júna 2022 bude, okrem iného, aj prezentácia motocyklov Indian, upravených staviteľmi a dílermi Indian Motorcycle, oslavujúca dizajnovú všestrannosť motocyklov Indian a bohatú históriu značky Indian Motorcycle či možnosť vyskúšať si motocykle.

Nový fenomén dnešnej doby? Toto je skutočná história motocyklov Indian!

Len máloktorému výrobcovi motorových vozidiel sa historicky podarilo to, čo legendárnej americkej značke Indian Motorcycle. Vrátiť sa na trh po šesťdesiatich rokoch a s takými výrobkami, ktoré dokázali dostať Indian rýchle na špicu svetového motocyklového trhu. Do roku 2011 boli Indiany považované skôr za exotický tovar pre individualistov, dnes možno bez preháňania nazvať stroje Indian Rolls-Roycom na dvoch kolesách, ktorý si môžete kúpiť aj na Slovensku.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!