RETRO VIDEO: Avia nestíha vyrábať! Jej legendárny zvuk pozná asi každý Slovák

Avia. Kto by nepoznal legendárne bledomodré dodávky s charakteristickým zvukom? Ako sa im darilo v roku 1988?
Vydané  Text: 
Kedysi sa preháňali po našich cestách tisícky nákladných áut Avia. Kto ich nepozná, akoby ani nežil. Ich legendárny zvuk a charakteristický tvar dnes dokáže navrátiť nejednému pamätníkovi pekné spomienky. Boli dokonca časy, kedy táto legendárna značka nestíhala vyrábať. Písal sa rok 1988 a Avia bola na svojom výslní. Od roku 1970 nebol na československých cestách vyradený z prevádzky ani jeden ľahký nákladný voz Avia a aj vďaka tomu ročná kapacita 17 500 kusov nestíha. 40% z odbytu Avie tvorí výroba náhradných dielov a pracovníci majú problémy so splnením plánu. Aj takýto stav kedysi zažila česka Avia. Vďaka kanálu [YouTube s názvom jaffarski](https://www.youtube.com/channel/UCt7rRDigd7oKNsUBMOHkwGg) sa máme možnosť pozrieť na dobovú reportáž o vtedajších problémoch značky. Legendárne bledomodré dodávky sa dostávali do sveta, kde sa tešili obrovskej obľube. Vo videu nižšie sa môžete pozrieť na dobovú reportáž, ktorá zachytáva vtedajšie problémy Avie spolu s návštevou francúzskeho ministra priemyslu Alaina Madleina.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.