Ďalší dôkaz, že automatická umyváreň je zlo – alebo ako to dopadne, keď zlyhá technika?

Čo sa môže pokaziť pri umývaní auta? Možno by ste si povedali, že aj nič, no nie je to tak. Dôkazom je tentro Range Rover, ktorý za pomoci automatickej autoumyvárnbe podstúpil drastický umývací cyklus.
Vydané  Text: 
Keď beriete svoje auto do automatickej autoumyvárne pravdepodobne to robíte preto, že chcete, aby sa opäť lesklo ako nové. Síce vďaka použitiu kefových valcov trpí lak na aute a vznikajú tzv. „slniečka“, ale v konečnom dôsledku je auto čisté. Čo sa však stane ak na aute alebo na samotnom umývacom zariadení zlyhá technika? Na to sa môžete pozrieť vo videu nižšie. Video, ktoré sa pred pár dňami objavilo na internete zachytáva Range Rover Evoque, ktorý je v automatickej umyvárni. Na tom by nebolo nič zlé a ani nezvyčajné. Avšak počas aplikovania aktívnej peny sa všetko zvrhne na katastrofu. Na Evoque sa z neznámeho dôvodu otvoria piate dvere. Už v tomto momente by mala umyváreň zastaviť, pretože jej fotobunka pravdepodobne zaznamenala pohyb. Nestalo sa však tak. Naopak, umývací cyklus pokračoval tým, že aj do kufra bola aplikovaná pena. Následne sa pohli čistiace valce, ktoré skazu dokonali. Spočiatku by sa mohlo zdať, že po narazení na odpor veka kufru sa celý mechanizmus zastaví. Kdeže. Kefy sa točili ďalej a nakoľko samotné veko batožinového priestoru im kládlo značný odpor, začali sa posúvať nahor. Výsledok? Vytrhnuté dvere, umytý interiér, ale inak krásne lesklé auto. To je len ďalší z dôkazov, že automatické umyvárne a ich kefy dokážu na aute koniec-koncov urobiť viac škody, ako úžitku. Mohli by sme sa pýtať, prečo sa umývací cyklus nezastavil ihneď po detegovaní pohybu. Taktiež by mohla padnúť otázka, prečo sa kefy nezastavili pri vehementnom odpore veka kufru. No ale v prvom rade sa pýtame, prečo sa vôbec 5. dvere na aute otvorili? Bola to chyba techniky alebo si len majiteľ omylom kľúčom otvoril dvere a nevedel o tom?




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.