Doprajte si elektrické SUV aj vy. ŠKODA ENYAQ iV aj za 335 eur mesačne!

Elektrické vozidlá sú už dlhodobo označované ako drahé. Skutočnosť je však iná. ŠKODA prišla s víziou dostupného moderného a bezpečného elektromobilu pre rodinu, ktorú pretavila na realita. Neveríte? Presvedčia vás čísla, pretože nový ENYAQ iV môžete mať aj za 335 eur mesačne.
Vydané  Text: 
Škoda Enyaq iV v redakčnom teste Autoviny.sk
**Elektromobil Škoda Enyaq iV**. Toto štýlové rodinné auto dokáže ponúknuť vyváženú kombináciu priestoru, technologických noviniek, moderného dizajnu a vysokej bezpečnosti. Potvrdzujú to medzinárodné **ocenenia Red Dot Award** či **skvelé výsledky v hodnotení Euro NCAP**. Enyaq iV dostal plný počet päť hviezdičiek a aj vynikajúce hodnotenia jednotlivých faktorov, ako sú ochrana dospelých osôb, detí, zraniteľných účastníkov premávky a v hodnotení bezpečnostných funkcií. Podvozok veľmi dobre filtruje všetky nerovnosti, moderný infotainment s 10-palcovým displejom je intuitívny a interiér kombinuje jedinečný štýl s veľkorysým priestorom.
INTERIÉR ŠKODY ENYAQ iV: Nezvyčajne veľký priestor vás musí milo prekvapiť. Interiér je vzdušný, prehľadný, všimnite si najmä obrovský a univerzálny stredový displej.
**Už v základnej výbave ponúka virtuálny kokpit**, bezdrôtový SmartLink či **jazdných asistentov**, ktorí upozorňujú na možnú kolíziu a podporujú funkciu núdzového brzdenia či **aktívne udržiavanie v jazdnom pruhu**. Samozrejmosťou je **dvojzónová klimatizácia** či **bezkľúčové štartovanie**. Ak siahnete po vyššom výbavovom stupni, dopriať si môžete napríklad **Full LED Matrixové svetlomety**, vychytávky ako head-up displej, prepracovanú **parkovaciu kameru AREA VIEW** či štýlovú panoramatickú strechu. Dlhé jazdy vám zasa spríjemní **masážne sedadlo vodiča**, trojzónová klimatizácia, bezkáblové nabíjanie telefónov či držiaky na tablety. A ak máte plné ruky, kufor môžete otvoriť „podkopnutím“. Šikovné, však?
KOMFORT A BEZPEČNOSŤ: Škoda Enyaq iV vybavená kamerovým systémom už od verzie„60“ (ako na fotografii) a automobilka ponúka aj prepracovanú parkovaciu kameru AREA VIEW.
> Zaujala vás nová ŠKODA ENYAQ iV? Navštívte www.vwfs.sk/emobilita/skoda-enyaq ### Skvelý dojazd a nižšie náklady Podľa toho, ako často jazdíte, si môžete vybrať z troch rôzne silných batérií a z troch rôzne výkonných elektromotorov. Vďaka tomu doba, keď bolo potrebné kvôli obmedzenému dojazdu počítať každý kilometer plánovanej cesty, už skončila. **Aj so základným motorom a základnou batériou** má totiž ENYAQ iV **dojazd vyše 350 kilometrov**, s tou najsilnejšou ich prejde dokonca viac než 500. Nehovoriac o tom, že elektromobil v porovnaní s klasickým benzínovým či naftovým vozidlám prináša **úsporu aj viac ako 50 percent**! Za to si môžete dopriať aj peknú rodinnú dovolenku navyše!
PRIESTOR PRE VŠETKO. Objem kufra je 585 litrov a po sklopení zadných sedadiel 1 710 litrov, no tieto čísla nie sú jedinou vecou, ktorá vás má zaujímať. Podstatné je vybavenie tohto priestoru, každodenne oceníte praktické riešenia Simply Clever.
### ENYAQ iV za 335 eur mesačne aj s poistením Nový ENYAQ iV štartuje na sume 34 590 eur. **Na splátky si ho môžete dopriať napríklad za 335 eur mesačne**, a to aj s PZP, havarijným poistením a s poistením finančnej straty. Elektromobil nemá byť luxusom pre vyvolených, ale autom dostupným pre každého, kto po ňom túži. **ŠKODA preto prišla s financovaním „Na mieru“**. Výška akontácie môže byť rôzna, dokonca len 10 % z ceny vozidla. Voliť si môžete aj dĺžku splácania od 2 do 5 rokov. Financovanie „Na mieru“ vám tiež umožní rozhodnúť sa, ako chcete so splácaním auta pokračovať v závere. Tri mesiace pred koncom zmluvy, teda pred zaplatením poslednej zvýšenej splátky, dostanete na výber: buď auto môžete hneď vymeniť za nové a pokračujete v jeho financovaní podľa vopred dohodnutých podmienok alebo si poslednú splátku rozložíte do ďalších splátok, alebo auto pri splnení všetkých podmienok vrátite a zmluva je automaticky ukončená. Navyše, k novej Škode ENYAQ získate aj **celý balík výhod**! Potešia napríklad **zimné pneumatiky zadarmo**, doplnková výbava v hodnote stoviek eur podľa vášho výberu alebo predĺžená záruka. > Zaujala vás nová ŠKODA ENYAQ iV? Navštívte www.vwfs.sk/emobilita/skoda-enyaq

Najdôležitejšia Škoda tohto desaťročia! Prvé jazdy s Enyaq iV nám odhalili dobré aj nepriaznivé stránky elektromobilu

Enyaq iV je prvým automobilom značky Škoda, ktorý bol vytvorený len pre elektrický pohon. Zároveň je pre značku reprezentantom novej éry autopriemyslu, v ktorej bude elektrický pohon zohrávať prím. Ako sa Škode podarilo uchopiť potenciál Enyaqu iV a previesť ho do praktického života?








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!