Aku záhradná technika, ktorá prekonáva benzínovú, je aj na Slovensku

EGO POWER+ udáva smer vo vývoji aku technológií pre dom a záhradu a kvalitu tejto značky potvrdzuje aj jedinečná 5-ročná záruka na zariadenia a 3-ročná záruka na batérie pre domácich používateľov.
Vydané  Text: 
Na tom, čo nám parkuje v garáži, záleží. Dom a záhrada sú miestom, kde trávime veľa času, a zaslúžia si adekvátnu pozornosť. Už to ale nie je len o rutinnej práci s benzínovými strojmi. Rozšírenie elektromobility prinieslo výrazný posun vpred taktiež do oblasti záhradnej techniky. Toto odvetvie, v ktorom ešte donedávna prevažovali benzínové stroje, dnes zažíva ekologickú renesanciu poháňanú pokrokom v oblasti vývoja batérií a čistých technológií. Významný posun v oblasti akumulátorovej technológie tak ovplyvňuje nielen automobilový priemysel, ale tiež zásadným spôsobom mení nástroje, ktoré používame pri starostlivosti o naše domy a záhradu. Zastaralé benzínové stroje sú nahrádzané oveľa ekologickejšími, no zároveň výkonnejšími aku zariadeniami, ktoré dokážu konkurovať svojim benzínovým náprotivkom v každom ohľade. Táto zmena je čisto pragmatická. Ľudia si začínajú uvedomovať nielen obstarávacie náklady automobilov či záhradnej techniky, no taktiež náklady na ich prevádzku a údržbu. Tu aku zariadenia jednoznačne dominujú. Tak, ako na elektromobiloch stačí len meniť pneumatiky a brzdy, na aku vyžínačoch stačí meniť lanko, resp. na pílach reťaz. Odpadajú tak starosti s pravidelnými servisnými prehliadkami motora, ladením karburátora či výmenou sviečok, nehovoriac o miešaní paliva s olejom a výslednom znečistení spôsobujúcom značnú ekologickú záťaž.
Čo sa týka výkonu, tu akumulátorové zariadenia tiež nijako nezaostávajú. 56 V lítiové batérie vyvinuté spoločnosťou EGO POWER+, lídrom v segmente aku záhradnej techniky, dokážu bez problémov poháňať bezuhlíkové motory s výkonom aj 2.5 kW. Takýto výkon bohate postačuje aj pre profesionálne použitie. Ani čo sa týka výdrže, aku zariadenia v ničom nezaostávajú, keďže energetická hustota lítiových batérií neustále rastie a s chrbtovou batériou môžete pracovať na jedno nabitie aj celý deň. Tichá prevádzka, nižšie vibrácie a nulové emisie týchto zariadení, ktoré sú už dnes ľahšie a výkonnejšie, ako benzínové stroje, z nich robí výbornú dlhodobú investíciu.
Akumulátorové zariadenia EGO POWER+ taktiež stoja na čele v oblasti inovácií. Počnúc 52 cm kosačkou LM2135E-SP vážiacou iba 26 kg s pojazdom a dvojitým nožom pre prémiovú kvalitu kosenia cez výkonné reťazové píly, vyžínače s automatickým navinutím lanka jedným tlačidlom, až po prvú 2-stupňovú aku snehovú frézu na trhu, zariadenia EGO POWER+ sú plné inovácií pre maximálnu ergonómiu a jednoduchosť práce.
Čo sa týka prevádzkového času, naše zariadenia sú takisto lídrom na trhu. S kosačkami EGO so záberom 42 až 52 cm pokosíte od 400 až po 1600 m2 na jedno nabitie. Napríklad 47 cm kosačka LM1903E-SP za 699 € v sade s 5.0 Ah batériou a rýchlonabíjačkou pokosí až 800 m2 na jedno nabitie. Pojazd s variabilnou rýchlosťou, nízka hmotnosť a vysoká ergonómia sú dôvodmi, ktoré presvedčili mnohých zákazníkov vymeniť staré benzínové stroje za moderné akumulátorové. Ako napísal jeden spokojný zákazník, cíti sa, akoby presedlal z Octavie do Mercedesu.
Ďalším obľúbeným zariadením je univerzálny systém Multi-tool pozostávajúci z 2 kW základne poháňajúcej 10 voliteľných nadstavcov. Či už potrebujete vyžínač, krovinorez, plotostrih, kultivátor, vyvetvovaciu pílu alebo zametaciu kefu, všetky tieto nástroje nájdete v jednom zariadení EGO POWER+ Multi-tool. Batériu je tiež možné pripojiť na chrbtový nosič, čím sa pohodlne rozloží jej hmotnosť na chrbte a môžete pracovať aj niekoľko hodín bez námahy.
A čo námietka ceny? Sú EGO stroje drahé? V konečnom dôsledku vôbec nie. Jednak vám stačí jedna batéria a nabíjačka na napájanie všetkých zariadení, no taktiež vďaka neustálym inováciám a rastúcemu sortimentu máte istotu, že batérie EGO nájdu svoje uplatnenie po celý rok v záhrade aj okolo domu. Môžeme vám prezradiť, že na americkom trhu už EGO predstavilo záložný zdroj, ktorý dokáže využiť energiu z batérií EGO na poháňanie elektrospotrebičov do výkonu až 3000 W, solárnu nabíjačku, aku traktorovú kosačku s nulovým polomerom otáčania a ďalšie zariadenia, na ktoré sa tešíme aj v Európe. Už dnes však môžeme skonštatovať, že EGO POWER+ udáva smer vo vývoji aku technológií pre dom a záhradu a kvalitu tejto značky potvrdzuje aj jedinečná 5-ročná záruka na zariadenia a 3-ročná záruka na batérie pre domácich používateľov. Máte tak v rukách zariadenia, na ktoré sa môžete spoľahnúť. Konečne môžete pri práci v záhrade dýchať čistý vzduch a pracovať slobodní od káblov, hluku a vibrácii. Viac informácií nájdete na www.egopower.sk.








Pokračujte na ďalší príspevok »