Aké auto jazdíš, taký si človek! Najmä ak ponúka originálnu personalizáciu ako Range Rover Evoque

Niet pochýb o tom, že naše auto poukazuje na náš životný štandard a štýl. A keď sa už rozhodnete pre kvalitné luxusné auto, obyčajne si ho chcete prispôsobiť presne podľa svojich potrieb a záujmov – práve tak, ako to robia majitelia Range Rover Evoque.
Vydané  Text: 
Máte radi SUV? Väčšina z nás vníma esúvečka ako priestor slobody, bezpečnosti a vysokej miery komfortu. O dôvodoch, pre ktoré sa ženy rozhodujú práve pre automobily SUV, sme písali v samostatnom článku, v ktorom sme všetky výhody uviedli do súvislosti s Range Rover Evoque. Venovali sme sa priestrannosti, bezpečnosti, praktickému potenciálu a technológiám, tentokrát zájdeme o niečo hlbšie. Do katalógov. Predstavíme si doplnkovú a individuálnu výbavu, ktorou je možné spraviť zo „sériového“ Evoque excelentný nástroj sebaprezentácie.

 

Základom je správna úroveň výbavy

Range Rover Evoque si môžete zadovážiť v balíkoch špecifikácií S, SE a HSE. Tieto tri varianty sa vzájomne líšia prvkami výbavy, pričom už základný balík špecifikácií S ponúka napríklad informačno-zábavný systém 10″ Touch Pro s navigáciou, LED svetlomety, 18″ zliatinové disky, systém rozpoznania dopravných značiek či adaptívny obmedzovač rýchlosti.

Balík špecifikácií SE obsahuje až 20-palcové zliatinové disky, svetlomety Premium LED s automatickými diaľkovými svetlami, animované smerovky, 14-smerové sedadlá vodiča, balík Park Pack zahŕňajúci monitor bezpečného výstupu z vozidla, parkovacieho asistenta, 360° parkovacieho asistenta či monitor premávky za vozidlom.

Najvyššia úroveň balíka špecifikácií HSE obsahuje aj vnútorné spätné zrkadlo ClearSight, bezdotykové elektricky ovládané dvere batožinového priestoru, bezkľúčové odomykanie, 16-smerové elektricky nastaviteľné sedadlá a tiež nesmierne užitočný Drive Pack zahŕňajúci funkciu kontrolovanej jazdy v slepom uhle, adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go a systém núdzového brzdenia vo vysokej rýchlosti.

Ak by sa vám nepáčili disky, ktoré sú v štandardnej výbave uvedených balíčkov špecifikácií, máte možnosť výberu iných. „Vyberať si môžete z 11 vzorov diskov kolies až do vysoko atraktívneho rozmeru 21 palcov. Každý z variantov vyniká výrazným vzhľadom, ktoré vozidlu vštepujú svoj osobitý charakter, uvádza Land Rover vo svojom slovenskom katalógu.



Hovoríte si, že už v týchto balíkoch špecifikácií je Evoque dosť vybavený na to, aby plnil každodenné potreby vodiča a jeho posádky, ale stále sa jedná o „sériu“. Ak chcete od svojho auta viac, máte možnosť vybrať si rôzne originálne doplnky, príslušenstvo a, samozrejme, farebnú schému a vybaviť svoje auto práve tak, aby vhodne reprezentovalo váš imidž a životný štýl.

Farebná schéma a originálne príslušenstvo

Range Rover Evoque sa na Slovensku predáva s piatimi typmi strechy a tromi druhmi lakov karosérie. Základom je strecha vo farbe karosérie, príplatkovými možnosťami sú strechy v kontrastnej čiernej alebo striebornej farbe a v pevnom alebo panoramatickom vyhotovení. Ak je vybraná kontrastná farba strechy, spätné zrkadlá sú vo farbe Narvik Black. Ak by ste ale chceli zmeniť aj tie, katalóg ponúka aj varianty Noble Chrome (matný chróm) a Carbon Fibre (uhlíkové vlákno).



Karosériu možno zafarbiť do klasického nemetalického, metalického alebo prémiového laku. Klasické farby sú vždy v cene, za metalízu sa dopláca 975 eur a za prémiový metalický lak 1 495 eur.

Významným vizuálnym spestrením sú aj doplnkové balíčky Black Exterior za 1 034 eur a R-Dynamic Black Exterior, ktoré pridávajú na karosériu estetické športové doplnky. Výrobca v konfigurátore uvádza, že sa jedná o „performance-inspired upgrade“, teda o doplnky inšpirované výkonnými verziami áut.

Interiér individuálny do najmenších detailov


Vonkajšie úpravy auta sú dôležité, ale personalizácia a individuálna výbava v interiéri je práve to, s čím sa budete ako vodič i ako pasažier stretávať najčastejšie. V prvom rade Evoque ponúka konfigurovateľné náladové osvetlenie, čo upravuje atmosféru v interiéri predovšetkým po zotmení. Meniť môžete farbu a jej odtieň kedykoľvek len chcete.

Farebnú schému interiéru ďalej určuje čalúnenie sedadiel, stropu a obloženia. Sedadlá si možno zadovážiť vo farbách Ebony, Cloud, Eclipse a Deep Garnet a poťah stropu sa dodáva v odtieňoch Light Oyster alebo Ebony. Výber obloženia interiéru má najväčší potenciál dokonale zodpovedať vášmu vkusu, na výber máte z ozdobných prvkov zo svetlého alebo tmavého hliníka Gradated Linear Aluminium, prípadne drevených dýh Natural Ash v sivej alebo žltohnedej úprave.

V interiéri sa zákazníkovi ponúka možnosť vybavenia dokovacou nabíjačkou pre iPhone do generácie 8, športovými krytmi pedálov, luxusnými podlahovými kobercami či sýto červenými páčkami radenia za volantom.



Ak v aute zákazník preváža psov, ocení napríklad originálnu misku na vodu s patentom, ktorý zabraňuje rozliatiu, prenosnú sprchu, špeciálne gumené podložky do batožinového priestoru či mriežku, ktorá oddelí kufrový priestor od zvyšku interiéru.

Samostatnou kapitolou sú potom riešenia pre upevnenie a uloženie nákladu na strechu auta. Range Rover Evoque ponúka všetko pre „plnotučný“ životný štýl, v ktorom sa vyskytujú aj kajaky, lyže či bicykle. V ponuke originálneho príslušenstva tak nájdete aj originálne čierne napínacie pásy, krásne strešné boxy, zadné aj strešné nosiče bicyklov

Akčné modely Evoque SENSE a SENSE+



V súčasnosti Land Rover ponúka akčné modely Evoque SENSE a Evoque SENSE+ s cenovým zvýhodnením a atraktívnou výbavou už od 41 900 eur s DPH. Oba varianty majú pohon 4×4, 9-stupňovú automatickú prevodovku a 3-ročnú záruku (alebo do 100 000 km), k čomu je potrebné pripočítať nasledovné položky výbavy podľa zvoleného akčného modelu:




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!