Toto nie je fotografia. Pozrite sa, ako sa robia najnovšie reklamy autá, možno vás to šokuje

Myslíte si, že sa pozeráte na reálnu fotku? Výroba reklamy na autá prebieha v 3D programoch, ani videá nie sú skutočné
Vydané  Text: 
Hyundai i30 pred poslednou modernizáciou. Zdroj: Behance

Ak sa vám nejaké auto zapáčilo práve preto, že bolo v reklame dobre nasvietené a predvádzalo dobré jazdné vlastnosti, vedzte, že ani to nemuselo byť skutočné. 3D animácie vytvorené v počítačoch dnes vedia byť natoľko kvalitné, že laické oko ani nepotrehne, že sa nepozerá na reálne kamerou zhotovené zábery.

Príkladom toho, ako môže výroba videoreklamy na auto vyzerať, je aj video nižšie ešte z minulého roka. Je demonštráciou elektrického podvozka Black Bird od firmy Mill, ktorý spoločne s počítačovým programom dokáže fotorealisticky simulovať jazdu akéhokoľvek automobilu na svete.



Reklama na starší Hyundai i30

Ani fotografie, ktoré vyzerajú aj pri detailnom pohľade celkom realisticky, nemusia byť naozajstnými zábermi. Pozrite si proces výroby reklamy na Hyundai i30 pred jeho poslednom modernizáciou. Nepovedali by ste, že fotografia je v skutočnosti iba 3D rendering, však?




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.