F1: Veľkú cenu Belgicka poznačila smrť pilota z nižšieho šampionátu (+VIDEO)

Víkendové preteky ukázali, že motoristický šport nie je stále ani zďaleka tak bezpečný, ako si mnohí myslia.
Vydané  Text: 
Mala to byť Veľká cena, ktorá opäť naruší tohtoročnú dominanciu Mercedesov. Mala to byť Veľká cena, na ktorej budú mať tími Ferrari a Red Bull šancu ukázať svoju silu. Mala to byť prvá Veľká cena po letnej prestávke zo zmenami na niekoľkých postoch jazdcov, **s vylepšenými motormi** v niektorých tímoch a s očakávaniami väčšej diváckej atraktivity. ### Letná pauza Počas letnej prestávky sa udialo pár zmien. **Pierre Gasly prišiel o svoje miesto v Red Bulle**, kde si vymenil miesto s b zo sesterského tímu Toro Rosso. **Valtteri Bottas predĺžil svoje pôsobenie v Mercedese** o ďalšiu sezónu a tým ukončil nádeje trpezlivo čakajúceho, záložného jazdca **Estebana Ocona** na miesto v kopite Mercedesu. Situáciu využili **Renault** a podpísal s ním kontrakt na budúcu sezónu, kde sa stane spolujazdcom **Daniela Ricciarda**, čo postavilo **Nica Hulkenberga** do pozície jazdca s nejasnou budúcnosťou.
Medzitým sa katalánska vláda **zaviazala zafinancovať španielske preteky F1 aj v budúcom roku**, čo umožnilo Veľkej cene Španielska udržať si svoje miesto v kalendári pretekov pre rok 2020. Po znovu pristúpení pretekov v Holandsku do programu sa tak **počet pretekov zvýšil na rekordných 22** v sezóne 2020. Aj organizátori Formule 1 nelenili a počas leta ukázali svoju predstavu monopostu pre sezónu 2021, zo zmenami v konštrukcii, dizajne a aerodynamike, ktoré majú priniesť toľko diskutované zmeny s cieľom prinavrátiť divácku atraktivitu pretekom, zlepšiť schopnosti predbiehania a zjednodušiť dizajn automobilov.
### Belgický víkend **Na okruhu v Spa-Francorchamps**, bol papierovo vo výhode tím Ferrari, čo aj potvrdzoval počas tréningov a v kvalifikácii. Charles Leclerc jazdil vynikajúce časy, čo vyústilo do jeho tretej Pole Position v kariére, s Vettelom hneď vedľa, na druhej pozícii na štarte nedeľňajších pretekov. Nasledovaný oboma Mercedesmi a Maxom Verstappenom z Red Bullu v treťom rade. **Takáto zostava sľubovala napätie a divácku atraktivitu**. **Bohužiaľ, situácia bola iná** – poznačená tragickou haváriou vychádzajúcej nádeje motošportu, **Anthoina Huberta počas pretekov Formule 2**, ktoré nasledovali po sobotňajšej kvalifikácii pretekárov F1. V hromadnej kolízii sa monopost Anthoina Huberta dostal priamo do dráhy monopostu ďalšieho pretekára, Juana Correlu, jazdiaceho rýchlosťou vyše 200 km/h. Následná kolízia spôsobila Anthoinovi zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Juan Correl utrpel početné zlomeniny končatín a poranenie chrbtice.
Šok z tragédie sa preniesol do zvyšku atmosféry víkendu v Belgicku. Viditeľný hlavne medzi mladšími jazdcami, ktorí sa osobne poznali a pretekali s Anthoinom. Charles Leclerc a Pierre Gasly boli blízkymi kamarátmi zosnulého jazdca, spolu pretekali od detstva a spolu si plnili motošportové sny. Pred štartom nedeľňajších pretekov si Formula 1, pretekári a organizátori, **uctili pamiatku Anthoina Huberta minútou ticha**. [GALLERY id=30148] Samotný nedeľňajší pretek priniesol niekoľko zaujímavých momentov. Hneď na štarte b v snahe vylepšiť si svoju pozíciu **odpísal sám seba** a v konečnom dôsledku aj **Kimiho Raikkonena**, do ktorého monopostu narazil už v úvodných sekundách a spôsobil mu poškodenia, ktoré ho vyradili z boja o bodované miesta. Max Verstappen vzápätí ukončil svoje nedeľné pôsobenie nárazom do bariéry. Ferrari si udržalo postavenie, **Charles Leclerc**, viedol štartové pole počas väčšiny pretekov a zaslúžene získal svoje prvé víťazstvo na pretekoch F1. Vettel stratil svoju pozíciu viac menej vďaka zvláštnej a nie veľmi šťastnej voľbe zastávok v boxoch, čo umožnilo Mercedesu konsolidovať preteky a obsadiť druhé a tretie miesto, s **Hamiltonom** v tesnom závese za víťazným **Leclercom** v posledných kilometrov 44 kolových pretekov. **Alexander Albon** vo svojej premiére v kokpite Red Bullu úspešne reprezentoval farby tímu a obsadil **vynikajúce piate miesto**.
Svoje premiérové, ale trpké a smutné víťazstvo, venoval Charles Leclerc zosnulému kamarátovi Anthoinovi Hubertovi. Cez víkend v Belgicku jedna vychádzajúca hviezda motošportu jasne zažiarila, druhá vychádzajúca nádej motošportu navždy zhasla. ### Budúcnosť V čase keď sa intenzívne diskutuje o budúcnosti šampionátov F1 (resp. F2), sú udalosti uplynulého víkendu trpkým varovanim, že aj napriek všetkým vylepšeniam a bezpečnostným úpravám **motošport nie je a nikdy nebude úplne bezpečný**. Aj keď sme si odvykli od správ o zraneniach a úmrtiach jazdcov formule, vždy, keď sa človek pripúta k sedadlu v malej, aj keď sofistikovanej škrupinke a v tesnej blízkosti vo veľkej rýchlosti preteká s ďalšími jazdcami, vždy podstupuje obrovské riziko.
Lewis Hamilton: „Ak si niekto z vás sledujúc tento šport myslí, že to, čo robíme, je bezpečné, tak sa veľmi mýlite. Všetci jazdci riskujú život v momente, keď výjdu na trať. Ľudia by si to mali skutočne uvedomiť, lebo si to neuvedomujú a dostatočne nevážia. Či už fanúšikovia alebo aj ľudia pracujúci v tomto športe.“




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »