Predvádzacie‌ ‌vozidlá‌ ‌-‌ ‌čo‌ ‌sú‌ ‌a‌ ‌prečo‌ ‌by‌ ‌ste‌ ‌si‌ ‌mali‌ ‌ vybrať‌ ‌práve‌ ‌jedno‌ ‌z‌ ‌nich?‌

Kúpa vozidla predstavuje pre väčšinu ľudí veľkú udalosť. Ide totižto o investíciu na pár rokov, preto sa s výberom snáď nikto nechce uponáhľať. Jednou z otázok, ktoré riešia pri rozhodovaní sa je, či investujú do úplne nového auta alebo do takého, na ktorom už predtým niekto najazdil pár kilometrov. Výber tak mnohokrát padá práve na predvádzacie vozidlá, ktorých cena zvykne byť nižšia aj o niekoľko desiatok percent.
Vydané  Text: 
Zdroj: flickr.com
### Mať poprezerané auto z každej strany občas nestačí Naučiť sa naspamäť parametre vášho [potencionálne budúceho auta](https://automagazin.sk/2019/07/26/skladove-vozidla-ako-najvyhodnejsia-alternativa/) môže byť pekná vec, avšak niekedy to pri kúpe vozidla nestačí. Výhodou sa v tomto prípade stáva testovacia jazda samotného tátoša, ktorá vám prezradí omnoho viac. Na predajniach predajcov nájdete práve takéto k dispozícii, a tak si môžete na vlastnej koži vychutnať zážitok z jazdy, prípadne zistiť akékoľvek nedostatky, ale aj to, či vám bude vyhovovať. [Jazdu na predvádzacom vozidle](https://www.hyundai.sk/auta-bez-cakania/predvadzacie-auta) si treba dopredu naplánovať. Veľa ľudí sa práve pri tomto kroku zastaví, pretože sa obávajú všetkej tej byrokracie. Nejde však o nič, čoho by ste sa mali obávať.
Zdroj: pixabay.com
Aj keď ide o autá, ktoré už boli predtým používané, vzhľadom na ich pomerne nízku cenu sú naozaj zachovalé. Nájdete aj množstvo takých, ktoré majú najazdené len niekoľko desiatok kilometrov. S pribúdajúcimi najazdenými kilometrami samozrejme klesá cena, avšak stále nejde o každodenne používané kusy. Všetky sú samozrejme pravidelne servisované, a tak viete, že o vaše budúce autíčko bolo dostatočne postarané. Určite tak nekúpite mačku vo vreci. ### Cesta vozidla z výroby priamo do showroomov Predvádzacie vozidlá, pochopiteľne, slúžia na predvádzanie. V záujme autorizovaných predajcov je auto čo najlepšie odprezentovať potencionálnemu zákazníkovi, preto sa nemôže stať, že by niektoré nebolo v 100% stave. Prvý dojem tak vzbudzuje už samotný exteriér s bezchybným lakom, avšak sklamaní nebudete ani po prezretí interiéru. Zo samotnej výroby musí takéto vozidlo prejsť všetkými testami, pri ktorých sa kontroluje rýchlosť, brzdy, manévrovanie v zákrutách, kompletná elektronika či tlakovanie všetkých trubíc. Podobné autá tiež zvyknú mať vyššiu výbavu, zaujímavú farbu alebo sú celkovo vyššej triedy, aby mohli ukázať spotrebiteľom, aké všetky možnosti pri kúpe získajú.
Zdroj: pixabay.com
Okrem reklamy, špeciálnych podujatí či akcií pre verných klientov tak slúžia na celkovú reprezentáciu celej značky. V niektorých prípadoch sa môže stať, že ich využívajú aj samotní zamestnanci predajcu, avšak skôr plní funkciu akejsi pojazdnej reklamy, než dopravného prostriedku. Na rodinnej dovolenke v Chorvátsku dozaista nebolo, a tak sa nemusíte báť, že bude zovňajšok či vnútro vozidla akokoľvek poškodené. ### Čo iné vám môže predvádzacie vozidlo ponúknuť? Verte či nie, predvádzacie vozidlá vám dokážu ponúknuť nejednu výhodu aj v porovnaní s tými úplne novučičkými. Napríklad nemusíte vôbec čakať, pokým vám ho automobilka vyrobí. Tie, ktoré boli určené na predaj, sú totižto pripravené na okamžitý odber u predajcu. Ďalšou z výhod je aj počet najazdených kilometrov. Možno sa vám bude zdať pár desiatok kilometrov ako smiešna vzdialenosť, no nemusíte sa báť tomu uveriť. Spoločnosť si jednoznačne nemôže dovoliť hazard so značkou a s jej dobrým menom.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »