Slovenskí motoristi sa musia pripraviť na extrémne zdražovanie paliva! Toto nás čaká v najbližších mesiacoch:

Posledné mesiace sa niesli v duchu zdražovania pohonných hmôt. Napriek tomu, že zdražovanie sa začiatkom mája ustálilo na priemernej cene benzínu 1,389 eur za liter, posledné dni sme zaznamenali navýšenie tejto hodnoty až na 1,405 eur za liter. Od začiatku tohto roka tak **cena najpredávanejšieho 95-oktánového benzínu vzrástla až o 14 %, zatiaľ čo nafta len… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Posledné mesiace sa niesli v duchu zdražovania pohonných hmôt. Napriek tomu, že zdražovanie sa začiatkom mája ustálilo na priemernej cene benzínu 1,389 eur za liter, posledné dni sme zaznamenali navýšenie tejto hodnoty až na 1,405 eur za liter. Od začiatku tohto roka tak **cena najpredávanejšieho 95-oktánového benzínu vzrástla až o 14 %, zatiaľ čo nafta len o 8,3 %.** Za rast cien pohonných látok môže nestabilná situácia ropnom trhu. Medzi kľúčové faktory nepochybne patria **výpadky iránskej produkcie, výpadok dodávok ropy z Venezuely, nestabilná situácia v Líbyi, znečistené ruské dodávky ropy a útoky na ropné stanice v Saudskej Arábii,** ktoré zásadne znižujú ponuku na ropnom trhu. Netreba zabúdať ani na rozhodnutie kartelu OPEC a Ruskej federácie o obmedzovaní svojej produkcie, ktoré potrvá minimálne do konca júna. Zmena situácie na ropnom trhu je na tomto rozhodnutí závislá a priamo ovplyvňuje výslednú cenu paliva. **Niektoré analýzy však tvrdia, že ropa môže na svetových trhoch ešte v priebehu leta zdražieť.** Spôsobiť by to mohlo **zvýšenie amerických ciel na ďalšie čínske produkty, prípadne odvetné čínske clá.** Okrem toho americká strana plánuje zaviesť sankcie proti čínskemu technologickému gigantu Huawei, čo neprospieva ku stabilite na medzinárodnom trhu.

Radikálne zmeny na cestách! Polícia zavádza 10 prísnych noviniek:

Ak nový návrh prejde legislatívnym procesom, v platnosť by mali pravidlá vstúpiť už od prvého júla tohoto roka. Novinky budú upravovať súčasné pojmy a priznajú väčšie právomoci dopravným policajtom aj prostredníctvom zvýšeného sadzobníka pokút. TELEFÓN ZA VOLANTOM: Novela upraví znenie týkajúce sa držania a obsluhy mobilných zariadení počas jazdy. Kým doteraz mali vodiči zakázané telefonovať bez použitia hands... Prečítať celé




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!