Pozrite si fotogalériu z jedinečnej výstavy Grand Basel

FOTOGALÉRIA – Uplynulý víkend, v čase, keď sa diskutuje o opodstatnení a budúcnosti automobilových výstav, sa uskutočnil prvý ročník výstavy Grand Basel vo švajčiarskom Bazileji. Svojou formou, obsahom a prezentáciou sa táto výstava v mnohom odlišovala od ostatných.
Vydané  Text: 
### Čo robilo túto výstavu unikátnou, bola skutočnosť, že vystavované prezentované automobily boli starostlivo vybrané s osobitým dôrazom na ich kultúrny význam, pokrokovosť, technický stav, vzácnosť a hodnotu. Podľa slov organizátorov je „Grand Basel prvá a jediná výstava na svete, ktorá ukazuje automobil v kontexte umenia, dizajnu, architektúry a životného štýlu, prezentujúca výnimočné automobily v bezkonkurenčnom a inovátorskom prostredí. Táto prehliadka je úplne novým prístupom k vystavovaniu, diskusii a obdivovaniu automobilov.“
1963 Lincoln Continental, posledné auto Pabla Picassa © Grand Basel
Zbierka 113 vystavovaných jedinečných aút a motocyklov z minulosti a súčasnosti bola jedinečnou ukážkou špičkových vozidiel. Nielen tých najvýznamnejších klasických, ale aj športových legiend, jednorazových radikálnych edícii a technicky vyspelých konceptov. Na 32-tisíc štvorcových metroch výstavnej plochy mali návštevníci možnosť vidieť všetko od Rolls-Royce Phantom z roku 1925 až po Bugatti Chiron 2018, ako aj úplne nový prototyp Tesla Roadster, ktorého výroba by sa mala začať v roku 2020. Exponáty pochádzali zo súkromných zbierok, galérii, dílerov a od výrobcov. Približne štvrtina vystavovaných aút mala uvedenú aj predajnú cenu pre prípadných záujemcov.
Grand Basel (Švajčiarsko 2018)
Organizácia a architektúra výstavy bola inšpirovaná svetom umeleckých galérii. Každý exponát bol vystavovaný v jednoduchom ráme bez zbytočných a rušivých elementov, čo umožnilo každému z nich reprezentovať sa ako zarámovaný 3D obraz. Táto extravagantná a jedinečná kombinácia automobilizmu a umenia sa teraz premiestni na Miami Beach v Spojených Štátoch a neskôr do Hong Kongu.
1956 Porsche 550 1500 RS Spyder ©Paolo Carlini / Grand Basel
Medzi najzaujímavejšie vystavované exponáty patrili 1963 Lincoln Continental, posledné auto Pabla Picassa, 1956 Porsche 550 1500 RS Spyder, 1968 Lamborghini Miura, 1947 Cisitalia 202 SC a mnohé ďalšie, ktoré nájdete v našej fotogalérii.
**VIDEO**: Britský herec Idris Elba, známy automobilový zanietenec, natočil propagačný film pre Grand Basel, v ktorom sa zamýšľa nad tým, čo dáva automobilu dušu a či auto je umeleckým dielom.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!