Škoda už o pár dní odhalí úplne nový model. Začne s ním cenovú revolúciu?

Nový elektrický model Škoda spoznáme už budúci týždeň. Prinesie nový dizajnový jazyk spoločne s novými riešeniami.

Česká automobilka ho plánuje predstaviť pri príležitosti ohlásenia finančných výsledkov.
Bude sa volať Elroq?
Vydané  Text: 

Škoda Auto už budúci týždeň odhalí finančné výsledky za uplynulý rok. Okrem správy o finančnom zdraví spoločnosti, plánujú zástupcovia českej automobilky poodhaliť smerovanie značky na najbližšie roky. Najdôležitejším bodom z pohľadu verejnosť však bude ukážka dizajnu pripravovaného elektromobilu. Škoda totiž oficiálne odhalí dizajnový jazyk úplne nového modelu, ktorý rozšíri jej portfólio.

Dizajn inšpirovaný štúdiou Škoda Vision 7S

Tlačová beseda pri príležitosti odhalenia finančných výsledkov za rok 2023 prebehne 15. marca 2024 o 10:00. Pôjde o online vysielanie, ktoré budeme mať možnosť sledovať na webovej stránke automobilky. Škoda už v predstihu stihla poodhaliť základné dizajnové črty nového elektrického modelu. Z videa, ktoré bolo zverejnené na sociálnych sieťach je zrejmé, že pôjde o vôbec prvú aplikáciu moderného dizajnového štýlu, ktorý pred časom automobilka prezentovala prostredníctvom štúdie Škoda Vision 7S.

Bližšie informácie o tomto auta zatiaľ nie sú známe. Pravdepodobne však pôjde o auto menšie, ako aktuálne jediný elektromobil v ponuke, Enyaq. O jeho mene sa taktiež už dlhšiu dobu vedú diskusie a zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že by sa mal volať Elroq. Vo videu je jasne identifikovateľných hneď niekoľko prvkov dizajnu. Je zrejmé, že Škoda sa do budúcna kompletne rozlúči s podsvietenou maskou Crystal Face, aspoň v prípade tohto auta, ktorá je typickým prvkom vzhľadu modelu Enyaq.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia


Podsvietené logo

Jej náhradou by mala byť LED linka tiahnuca sa cez celú prednú časť s jemným motívom tradičného „škodováckeho“ grilu. Svetlá, alebo teda denné osvetlenie, je tiež riešené len formou LED linky na okrajoch karosérie. Zaujímavou novinkou je podsvietené logo automobilky, v tomto prípade reprezentované novým nápisom ŠKODA. Bližšie detaily o pripravovanom elektromobile vám prinesieme ihneď po skončení tlačovej konferencie. Očakávania príchodu menšieho elektromobilu sú spojené hlavne s cenovou politikou. Ak totiž nový model skutočne začne s cenou výrazne nižšie ako Enyaq, mohlo by to mnohých ľudí presvedčiť ku kúpe. Všetko sa však dozvieme v najbližších mesiacoch.

TEST Škoda Octavia Ambition 2,0 TDI M6: Dokonalé služobné auto! Spotrebou je bezkonkurenčná…





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »