Mercedes-Benz CLE kabriolet: Najkrajší Mercedes súčasnosti zhodil strechu a vyzerá úchvatne. Pod kapotou má aj šesťvalec!

Mercedes-Benz upevňuje svoju tradíciu v segmente štvormiestnych kabrioletov. Nový CLE kabriolet sa zaraďuje medzi najkrajšie autá na trhu.

Pod kapotou nechýba široká ponuka motorizácií. Vrcholom je zatiaľ šesťvalec s výkonom 280 kW.
Strecha sa dá poskladať už za 20 sekúnd. V chladnom počasí sa môžete spoľahnúť aj na tepelný komfort AIRSCARF.
Vydané  Text: 

Mercedes-Benz pokračuje vo vývoji svojej línie CLE. Po predstavení klasickej verzie kupé a následnom odhalení ostrého AMG, teraz prichádza na rad CLE bez strechy. Najkrajší model súčasnosti tak myslí aj na zákazníkov, ktorým vyhovuje voľnosť nad hlavou. Pod kapotou nového Mercedes-Benz CLE kabriolet nechýba ani plnokrvný šesťvalec, ale taktiež sa nezabudlo ani na naftový motor.

Nová strecha sa zloží za 20 sekúnd

Nový Mercedes-Benz CLE kabriolet tak pokračuje dlhoročnú tradíciu značky v segmente 4-miestnych otvorených modelov. Plátenná strecha sa dokáže poskladať až do rýchlosti 60 km/h a pritom jej to netrvá viac ako 20 sekúnd. Strechu sa dá zložiť aj za nepriaznivých podmienok, nakoľko CLE kabriolet disponuje systémom vykurovania AIRSCARF. Ten zabezpečuje tepelný komfort v oblasti krku aj v prípade, že sa rozhodnete užívať si voľnosť za chladnejšieho počasia.

Samotná látková strecha je vyrobená so špeciálneho izolačného materiálu. Celkovo si ju nový majiteľ vie vybrať hneď v troch farbách. K tradičnej čiernej sa pridáva sivá a vyzývavá červená. Mercedes taktiež zapracoval na mechanizme jej otvárania. Ten by mal byť podľa slov výrobcu tichší a kompletne elektrický.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Prémiový zážitok

Okrem tepelného komfortu sa nový Mercedes-Benz CLE kabriolet postará aj o akustický zážitok a zábavu. K dispozícii je totiž voliteľný audiosystém Burmester s 3D efektom. Obaja jazdci na predných sedadlách majú reproduktory implementované do opierky hlavy pre čo najlepší zážitok. Predné sedadlá sú podobne ako vo verzii kupé vyrobené špeciálne pre tento model. Celkovo audio systém pozostáva až zo 17 reproduktorov a mal by poskytovať zážitok Dolby Atmos.

Ku kabrioletu už automaticky patrí aj výnimočný motor. Pod kapotou sa preto okrem štvorvalcového naftového agregátu s výkonom 145 kW a benzínového motoru s rovnakým počtom valcov v štyroch prevedeniach, nachádza aj šesťvalec. Ten disponuje výkonom 280 kW a k autu aj na základe recenzie neodmysliteľne patrí. Dôležité je však podotknúť, že všetky pohonné jednotky majú mild hybridnú 48-voltovú sústavu.

Výrobca už stihol spustiť aj slovenskú verziu konfigurátoru. Cena nového Mercedes-Benz CLE kabriolet tak na našom trhu štartuje na čiastke 67 968 eur.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

TEST Mercedes-Benz CLE 300 4MATIC kupé: Takmer dokonalá fúzia dvoch modelov. Nesedí mu len jedna vec…





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »