VIDEO: Volkswagen na záver roka poodhaľuje modernizovaný Golf. Čo o ňom vieme?

Blíži sa predstavenie modernizovaného Volkswagenu Golf. Vôbec prvý pohľad na auto nám poskytol priamo šéf značky Thomas Schäfer.

Čo všetko prinesie nový Golf?
Skutočne pôjde o poslednú generáciu tohto modelu so spaľovacími motormi?
Vydané  Text: 

Blíži sa nám záver roka a pri tejto príležitosti sa verejnosti a zamestnancom prihovoril CEO značky Volkswagen, Thomas Schäfer. V krátkom videu sa poohliadol za uplynulým rokom, vyzdvihol prácu zamestnancov a taktiež poukázal na prednosti automobilky. Avšak záverečná sekvencia samotnej ďakovnej reči priniesla z pohľadu bežného zákazníka najzaujímavejšie informácie. Thomas Schäfer totiž poodhalil modernizovaný Volkswagen Golf.

Posledný svojho druhu

Facelift už ôsmej generácie najobľúbenejšieho kompaktu značky, by sa mal verejnosti ukázať už v priebehu nasledujúcich mesiacov. Dnes už s istotou môžeme povedať, že pôjde o vôbec poslednú generáciu tohto modelu so spaľovacími motormi pod kapotou. Volkswagen totiž už dávnejšie naznačil, že 9. generácia Golfu vsadí na elektrický pohon. Zároveň by malo ísť o prvé elektrické auto značky postavené na novej platforme SSP.

Poďme však naspäť k modernizácii ôsmej generácie. Z videa je zrejmé, že Thomas Schäfer poodhalil Golf vo verzii Variant. Môžeme tak usúdiť na základe strešných lyžín, ktoré sú charakteristickým prvkom práve pre kombi karosársku verziu. V krátkej videosekvencii vidíme prepracovaný podpis denného osvetlenia spoločne s LED lištou plynulo prechádzajúcou do podsvieteného loga automobilky. Podobnú vec priniesol do sériovej podoby napríklad modernizovaný Volkswagen Touareg. V prípade veľkého SUV však svieti zadné logo.

 

Klasické agregáty pod kapotou

Pod kapotou novinky pre rok 2024 by sa popri omladených spaľovacích agregátoch mal objaviť aj úplne nový plug-in hybridný systém. Ten Volkswagen už stihol odprezentovať pri príležitosti predstavenia nových generácií modelov TiguanPassat. Je celkom pravdepodobné, že Golf čiastočne alebo kompletne skopíruje po svojich drahších súrodencoch aj ponuku klasických motorizácií.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Modernizovaný Golf by na trh mohol doraziť aj s prepracovanou koncepciou interiéru. Samozrejmosťou by malo byť nasadenie nového softvéru infotainmentu alebo taktiež aj vylepšená ponuka materiálov.

Inzercia

Inzercia

Rok 2024 bude pre Volkswagen opäť silným. Okrem predstavenia omladeného modelu Golf sa totiž počíta aj so začatím predaja Tiguanu a Passatu, no a v neposlednom rade aj s odhalením nového elektromobilu ID.7 Tourer.

TEST Volkswagen ID.3 Pro S Performance: Ukážkový elektrický kompakt! Dojazdu sa nemusíte báť ani v zime





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »