AKTUALITY

Novinka na Slovakia Ringu: Nové interaktívne centrum Mobileum môžete navštíviť s deťmi

Úspešné ukončenie a odovzdanie projektu MOBILEUM – Slovakia Ring

Nové priestory už navštívili deti z Centra pre deti a rodiny v Dunajskej Strede a školáci zo základnej školy v neďalekej Orechovej Potôni.
Vydané  Text: 

Orechová Potôň, 25.9.2023 – Nový projekt cezhraničnej spolupráce pod názvom MOBILEUM bol úspešne ukončený a odovzdaný do prevádzky. Významne tak rozširuje výstavnícke a interaktívne možnosti areálu Slovakia Ring.

V rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko sa v areáli Slovakia Ringu vybudoval nový multifunkčný priestor vhodný pre interaktívne výstavy, workshopy a pod – ako prístavba k hlavnému objektu športového zariadenia.

Oficiálne odovzdanie projektu prebehlo v pondelok 25.9.2023 za účasti zástupcov oboch partnerov – Výcvikového zariadenia pre vodičov. s.r.o. a Mobilisu zážitkového a interaktívneho centra v Győri ako aj zástupcov operačného programu projektu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Slovenská republika-Maďarsko.

Maďarský partner projektu – zážitkové a interaktívne centrum Mobilis v Győri, má za cieľ za pomoci tohto projektu rozšíriť a spestriť existujúcu ponuku svojich služieb obstaraním nových interaktívnych simulátorov a zriadením nového kreatívneho digitálneho pracovného priestoru.

Areál pretekárskeho okruhu týmto projektom získal nový priestor interaktívnej zóny pre návštevníkov z kruhov základných a stredných škôl, ako aj bežnej verejnosti či rodín s deťmi. Nové priestory a prístroje si hneď aj vyskúšali prví návštevníci – deti z Centra pre deti a rodiny v Dunajskej Strede, ako aj školáci zo základnej školy v neďalekej Orechovej Potôni.

Hlavným cieľom projektu bola aj vzájomná výmena vedomostí a skúseností partnerov, spoločná propagácia prihraničného regiónu a jeho atrakcií s cieľom prilákať čo možno najväčší počet návštevníkov do oblasti.

Projekt bol spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Celková výška podpory na projekt ako celok predstavovala 962 357,54 eur, pričom výška spolufinancovania predstavovala 15 percent (100 255,67 eur).

 

 

 

 


Zdroje:  Slovakia Ring








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.