KRÁTKA SPRÁVA

Continental integruje Google Cloud do kokpitu vozidla, znížia tak náklady na výrobu nových áut

Google Cloud umožní vodičom prístup k informáciám o vozidle počas jazdy.

Vydané  Text: 

MNÍCHOV – Continental integruje služby Google Cloud do svojho systému kokpitu vozidla, čo umožní vodičom v reálnom čase získavať doplňujúce informácie o lokalitách či stave vozidla, uviedla spoločnosť v pondelok.

„Spoluprácou s Google Cloud môžeme urýchliť naše inovácie a vylepšiť naše riešenia pre softvérovo definované vozidlo. Táto spolupráca pomôže našim zákazníkom znížiť náklady, zlepšiť efektivitu, flexibilitu a zvýšiť hodnotu pre všetkých,“ povedal Philipp von Hirschheydt, člen výkonnej rady Continental a vedúci sektora automobilovej skupiny.

Obe spoločnosti, Continental aj Google, využívajú na vytvorenie dialógového systému umelú inteligenciu, pričom túto technológiu predviedli na autosalóne IAA Mobility v Mníchove. Srdcom celého kokpitu má byť vysokovýkonný počítač od Continental.

Technologické spoločnosti, ako Google, Apple a Amazon, súperia o ovládanie trhu s prístrojovými panelmi pre výrobcov automobilov, pretože softvér sa stáva neoddeliteľnou súčasťou autopriemyslu.

Tento predpoklad nám počas rozhovorov v rámci IAA Mobility v Mníchove potvrdil aj Stefan Floeck, Head of Product Line MINI, krátko po odhalení novej generácie vozidiel MINI Cooper a MINI Countryman. Aj značka MINI v nových automobiloch používa upravenú verziu systému Android od firmy Google, pričom ako nový štandard zavádza kruhový displej infotainmentu.

Stefan Floeck, Head of Product Line MINI, počas stretnutia s novinármi na IAA Mobility 2023

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Výrobcovia automobilov ako General Motors, Renault, Nissan a Ford používajú vstavanú technológiu Google prostredníctvom balíka Google Automotive Services (GAS), ktorý ponúka funkcie ako Google Maps, Google Assistant a ďalšie aplikácie, zatiaľ čo iní integrujú do svojich áut len ​​časť služieb Google.

Continental je na 9. mieste v rebríčku najlepších svetových dodávateľov Automotive News Europe pre rok 2023 s ročným predajom dielov výrobcom automobilov vo výške 25,40 miliardy USD v roku 2022, uvádza Automotive News Europe.

Inzercia

Inzercia

 









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.