Fotogaléria:Dizajnéri, vyhrajte so Chevroletom!

Facelift siedmej generácie zmenil predovšetkým techniku.


Volkswagen oficiálne odhalil podobu nového Golfu. Nebyť oficiálneho vyhlásenia a ceremónie, nikto by si nástup modernizovanej verzie do predaja ani nevšimol. Zmeny exteriéru sú minimálne, svetlomety dostali upravenú grafiku a nárazník nový tvar.

Nezmenila sa ani základná štruktúra palubnej dosky. Golf dostal nový multimediálny systém, ktorý pracuje výhradne prostredníctvom dotykových tlačidiel a nechýba ani možnosť ovládania gestami. Z vyšších tried tiež preberá virtuálny kokpit, ktorý poznáme z VW Passat. Novinkou je systém CarNet, poskytujúci vysokorýchlostný internet a prenos dát z vozidla do servisu.

Nové asistenčné systémy pomôžu pri cúvaní s prívesom alebo s jazdou v zápche, kedy je možné prejsť do autonómneho režimu, ktorý sa postará o vedenie vozidla až do rýchlosti 60 km/h.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Mnohých poteší nový agregát neobvyklého objemu. Preplňovaný motor 1,5 TSI ponúkne 110 kW (150 koní), prípadne 96 kW (130 koní) vo verzii BlueMotion. Obe verzie sľubujú spotrebu pod 5 litrov na sto kilometrov. Konštruktérom sa podarilo znížiť spotrebu aj vďaka zaujímavej novinke. Po novom sa po uvoľnení akcelerátora nevypnú len niektoré valce, ale celý motor! O energiu pre brzdy alebo riadenie sa postará prepracovaný batériový systém. Je však otázne, či tento systém neovplyvní životnosť motora a jeho komponentov, ktorých výmena môže vyjsť drahšie ako výsledná úspora paliva. Športový model GTI posilní o 7 kW na 169 kW (245 koní).

Modernizovaný Golf sa začne predávať na jar vo všetkých variantoch.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »