V Bratislave sa už začala výroba nového Passatu aj Superbu! Kedy sa dostanú na trh?

Škoda Superb a Volkswagen Passat sa už vyrábajú. Ide zatiaľ len o predsériovú produkciu, ktorá aktuálne prebieha v Bratislave.
Vydané  Text: 
Príchod nového Volkswagenu Passat a Škody Superb je už na spadnutie. Kľúčové modely nemeckého automobilového koncernu Volkswagen totiž už nie sú len na plátne, ale taktiež aj na výrobných linkách. Ako uvádza portál [novinky.cz](https://www.novinky.cz/clanek/auto-v-bratislave-uz-se-vyrabi-novy-superb-a-passat-zatim-v-predseriove-verzi-40420477), v Bratislave sa už oficiálne začalo s predsériovou výrobou dvojice áut strednej triedy. Tá by mala v priebehu tohto roka prerásť do plnohodnotnej produkcie. ### Made in Slovakia Český spravodajský portál [novinky.cz](https://www.novinky.cz/clanek/auto-v-bratislave-uz-se-vyrabi-novy-superb-a-passat-zatim-v-predseriove-verzi-40420477) uvádza, že podľa slov hovorkyne slovenskej divízie Volkswagen Lucie Kovarovič Makayovej **už bola v Bratislave zahájená predsériová výroba dvojice koncernových súrodencov.** Zároveň je naplánované, že **plnohodnotná výrobná linka bude spustená koncom roka 2023**. Znamená to, že Super aj Passat aktuálne už vstúpili do finálnej prípravnej fázy testovania. Predstavenie oboch modelov by sa tak malo udiať už v najbližších týždňoch, prípadne mesiacoch. Na výstavné dosky showroomov by sa tak mohli dostať už na prelome rokov 2023 a 2024.

Novú generáciu Superbu už testujú na cestách, je väčšia ako kedykoľvek predtým

Zábery z testovania Superbu Combi odhaľujú nárast rozmerov. Passat aj Superb sa budú vyrábať v Bratislave a obe ako kombi, Škoda však bude mať mierne navrch.

Bratislavský Volkswagen získal výrobu VW Passat a Škody Superb už dávnejšie. Nemecký model sa na Slovensko presunul z dôvodu uvoľnenia výrobných kapacít v domácej továrni v Emdene, kde sa budú zameriavať už len na elektrické autá. Superb zase bol do Bratislavy presťahovaný preto, lebo výrobné linky v Kvasinách budú určené pre produkciu nových modelov SUV. V minulosti sa taktiež podľa novinky.cz špekulovalo, že Kvasiny by mali byť určené aj na výrobu novej generácie Fabie Combi. Tieto plány však nakoniec stroskotali. ### Stovka nových pracovných miest Investície, ktoré si vyžiadala výroba Passatu a Superbu v Bratislave, sa pohybujú na úrovni presahujúcej 400 miliónov eur. Už dnes je pritom zrejmé, že oba modely sa budú skladať na rovnakých linkách, ako je tomu pri Škode Karoq a VW Up!. Bližšie informácie o týchto novinkách si obe automobilky zatiaľ nechávajú pre seba. My môžeme len potvrdiť, že Passat vznikne v novej generácii už len s karosériou Variant, zatiaľ čo Superb by mal byť aj naďalej ponúkaný v aktuálnych karosárskych verziách liftback a kombi. Dobrou správou z hľadiska zamestnanosti na Slovensku je, že príchod výroby dôležitých noviniek si vyžiada vytvorenie približne stovky nových pracovných miest. Aktuálne patrí bratislavský Volkswagen medzi najväčších zamestnávateľov na našom pracovnom trhu.

Nový Volkswagen Passat pravdepodobne vstúpil do poslednej fázy testovania. Čo prinesie a bude naozaj posledným?

Nový Volkswagen Passat už jazdí po cestách len s minimálnym maskovaním. Manažérske kombi sa má predstaviť už v roku 2023. Čo o ňom doteraz vieme?

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.