Niečo pre labužníkov. Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture

Je to divočina, ale na majstrovskej úrovni. Mercedes vie, že jeho Maybachy kupujú osobnosti s otvorenou mysľou.
Vydané  Text: 
### Mercedes-Maybach S 680 Haute Voiture (2023) Môžeme sa na neho pozerať ako na skvelú limuzínu s podivným vypracovaním interiéru, no kto má otvorenú myseľ a zmysel pre módu, ten vie nový Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture oceniť. Mercedes dokonca otvorene hovorí o tom, že ide o zberateľskú záležitosť, keďže tento Maybach s gýčovými poťahmi vzniká v prísne limitovanej edícii 150 kusov a spolu s vozidlami bude v predaji aj limitovaná kolekcia tašiek.
„Vďaka bohatej výbave a exkluzívnym dizajnovým prvkom je Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture jedným z najextravagantnejších modelov, aké sme kedy vytvorili – reprezentuje ‚sofistikovaný luxus‘ v jeho najčistejšej podobe. Naši zákazníci majú prístup k veľmi náročnému životnému štýlu. Chceli sme to vyjadriť vytvorením absolútne príťažlivého vozidla a použitím materiálov, ktoré sa doteraz vo vozidlách Mercedes-Maybach nevyskytovali,“ hovorí **Gorden Wagener**, hlavný návrhár skupiny Mercedes-Benz Group AG.
Exteriér sériového vozidla, ktorý je inšpirovaný koncepčným modelom Haute Voiture, je charakteristický exkluzívnym dvojfarebným lakom: kombináciou metalickej farby nautická modrá v hornej časti a svetlým, trblietavým ružovým tónom v dolnej časti, ako aj diskami v metalickej farbe nautická modrá. Ďalším atraktívnym prvkom je animovaná projekcia do okolia vozidla. Po otvorení dverí technika LCD vytvorí animované vzory Mercedes-Maybach, ktoré elegantne osvetľujú oblasť nástupu na úrovni predných a zadných dverí.
Interiér je ešte znamenitejší. Spoločným prvkom celého modelu je vysokokvalitná, módou inšpirovaná tkanina buklé. Tkanina má odtiene modrej, béžovej, ružovozlatej a zlatej farby a ako doplňujúci detail sa nachádza aj na poťahoch sedadiel a na poduškách.
Cestujúci sú obklopení prvkami z krištáľovej bielej kože na konzolách, na dverách a na doplnkových poduškách. Podlahové rohože sú vyrobené z ľanu a mohéru. S celkovým dojmom v priestrannej oblasti zadných sedadiel harmonicky ladia ružovozlaté čaše na šampanské, ako aj plaketa Haute Voiture na obložení dverí. Nové je aj modro sfarbené kožené lemovanie na konzolách.
Vozidlá sú očíslované od 1 do 150 a čísla sú vygravírované na plakete na stredovej konzole.
Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture je pokračovaním vývoja rovnomenného koncepčného modelu, ktorý bol predstavený v máji. Definuje ho kombinácia tých najušľachtilejších materiálov a dokonalého umenia remeselnej výroby. Cena modelu Mercedes-Maybach S 680 Haute Voiture nebola zverejnená, očakáva sa, že sa pohybovať okolo úrovne 200-tisíc eur.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »