Každé desiate nové auto na Slovensku bola KIA. Október značka uzavrela s trhovým podielom 10,9 %

V októbri bol najpredávanejším modelom nový Sportage, po ktorom nasledujú modely Ceed a Niro.
Vydané  Text: 
**Najnovšie údaje Európskeho združenia výrobcov automobilov (ACEA) ukazujú, že predajné čísla automobilky Kia v októbri vykazujú medziročný rast o 8,8 %. Celkový trh s osobnými automobilmi za rovnaké obdobie na trhoch EÚ, EZVO a Spojeného kráľovstva klesol o 7,8 %.** * Predaj vozidiel značky Kia v Európe zaznamenal medziročný rast o 8,8 % * Celkový trh s osobnými automobilmi klesá o 7,8 % * Podiel spoločnosti Kia na európskom trhu zostáva druhý mesiac po sebe na úrovni 5,1 % * V októbri bol najpredávanejším modelom nový Sportage, po ktorom nasledujú modely Ceed a Niro * Elektrifikované pohonné jednotky sa podieľajú v Európe na predaji automobilky Kia jednou tretinou * **Na Slovensku mala značka Kia v októbri trhový podiel 10,9 %, čo z nej robí tretiu najpredávanejšiu značku** * **Model Sportage je na Slovensku najpredávanejším C-SUV modelom** Za prvých desať mesiacov roku 2022 sa predalo v Európe 468 295 vozidiel značky Kia, pričom len v októbri sa predalo 42 413 vozidiel. Trhový podiel spoločnosti Kia k dnešnému dňu zodpovedal septembrovej hodnote 5,1 %. V tomto bode v roku 2021 bol európsky trhový podiel spoločnosti Kia na trhu s osobnými automobilmi 4,3 %, čo je dôkazom úspechu značky napriek klesajúcemu trhu. Rozširujúci sa rad elektrifikovaných vozidiel Kia podporil vysoké predajné čísla automobilky. Viac ako jedna tretina predaných vozidiel pochádzala z elektrifikovaných pohonných jednotiek dostupných pre väčšinu ponuky Kia, vrátane úplne nových modelov Sportage, Niro a Ceed. **Tri najpredávanejšie modely Kia** v októbri sú rovnaké ako v predchádzajúcich mesiacoch, pričom z modelu Sportage sa predalo 12 563 kusov, modelový rad Ceed zaznamenal predaje vo výške 10 278 kusov a z úplne nového radu Niro sa predalo 5 985 kusov.
Kia Sportage Hybrid 4WD GT-Line v redakčnom teste denníka AUTOVINY.SK
### Slovenské predaje Na Slovensku zaznamenala značka Kia v októbri predaj 819 kusov vozidiel, čím dosiahla trhový podiel 10,9%. Medzi tri najpredávanejšie modely patril Ceed s 356 predanými kusmi, Sportage, ktorý je lídrom v segmente C-SUV s 257 predanými kusmi a Rio z ktorého sa predalo 81 kusov. V roku 2022 sa z modelu Sportage predalo už 2 313 kusov vozidiel a ako líder v segmente má 14,3 % trhový podiel. Za prvých desať mesiacov sa na Slovensku predalo 7 472 kusov vozidiel značky Kia, čo je medziročný nárast o 1 131 kusov vozidiel a predstavuje trhový podiel na úrovni 11,4%.
PRVÝ TEST KIA NIRO HEV a EV (2022) denníka AUTOVINY.SK
* Zdroj: ACEA, EU + EFTA + UK * Zdroj: ZAP Zväz automobilového priemyslu Slovenskej Republiky








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.