Toto bude predajný trhák aj na Slovensku! Poznáme prvé ceny nového MG4

Značka MG vracia úder, v Európe bude predávať zaujímavý elektrický hatchback za cenu auta so spaľovacím motorom.
Vydané  Text: 
Britskú značku MG pred niekoľkými rokmi vzkriesil čínsky koncern SAIC, vďaka ktorému došlo k obnoveniu výroby a postupnému rozširovaniu predajnej siete na starom kontinente. Len pred niekoľkými mesiacmi pritom **oznámila značka MG vstup aj na slovenský trh,** kde už začal predaj prvých SUV modelov ZS a EHS. VIDEO z uvedenia značky na náš trh si môžete pozrieť aj na našom YouTube kanáli. ### VIDEO ### ELEKTRICKÝ HATCHBACK Nedávno predstavený kompaktný hatchback MG4 chce rozmermi konkurovať autám ako Volkswagen Golf, Kia Ceed či Peugeot 308. Pokiaľ ide o samotné rozmery, **MG4 sa môže pochváliť dĺžkou 4 287 mm, šírkou 1 836 mm a výškou 1 504,** pričom rázvor náprav je na úrovni 2 705 mm. Namiesto kombinácie spaľovacích alebo hybridných jednotiek však **na trh prichádza výhradne ako elektrické vozidlo.** Cieľom značky však bude ponúknuť **plnohodnotné rodinné auto za cenu, ktorá sa blíži k ekvivalentne vybaveným spaľovacím modelom.** Na domácom trhu vo Veľkej Británii štartuje MG4 na úrovni 25 995 libier (30 650 eur) so štandardnou 51 kWh batériou a dobrou úrovňou výbavy vrátane dotykového infotainmentu a podporou mobilnej konektivity. Je pravdepodobné, že **základná cena na slovenskom trhu podlezie hranicu 30 000 eur,** čím sa nové MG4 zaradí k najdostupnejším novým elektrickým autám na trhu.
Verzia Long Range (predĺžený dojazd) sa môže pochváliť 64 kWh batériou **s kombinovaným WLTP dojazdom 450 km, pričom v mestskej premávke sľubuje výrobca až 579 km na jedno nabitie.** Tieto hodnoty sa MG podarilo dosiahnuť efektívnym pohonom s priemernou spotrebou len 16 kWh/100 km. O samotný pohon sa postará elektromotor na zadnej náprave s výkonom 125 alebo 150 kW, ktorý zabezpečí slušné zrýchlenie z 0 – 100 km/h už pod 8 sekúnd. Automobilka sa tiež chváli rozložením hmotnosti medzi nápravami v pomere 50:50 a vodičom sľubuje „pôžitok z jazdy“. **Neskôr by mali do ponuky pribudnúť aj verzie s pohonom 4×4.** Vďaka použitiu akumulátorov s rozumnou kapacitou nebude problém nabiť MG4 z 10 na 80 % už za 35 minút vďaka podpore 135 kW výkonu nabíjania (DC).
### VERZIE MG4 *prepočet na základe cien z Veľkej Británie* * SE Standard Range (51 kWh) – od 30 650 eur * SE Long Range (64 kWh) – od 33 000 eur * Trophy Long Range (64 kWh) – od 36 000 eur




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.