Bratislava bude mať najmodernejší nabíjací hub v strednej Európe. Jeho výstavbu už zahájili

V Bratislave začala výstavba najmodernejšieho nabíjacieho hubu pre elektromobily na Slovensku. Bude sa rozprestierať v samotnom centre mesta a podporovať vysokorýchlostné nabíjanie s výkonom až do 350 kW.
Vydané  Text: 
Elektromobilita nie je horúcou témou len v automobilovom priemysle a medzi jednotlivými výrobcami. Čoraz častejšie sa týmto už nie tak veľmi alternatívnym spôsobom pohonu zaoberajú aj developeri, ktorí do návrhov svojich budúcich projektov zahŕňajú aj štýlové nabíjacie miesta. Jedno z nich práve v týchto dňoch vyrastá v srdci hlavného mesta Slovenska. Pôjde nielen o **najmodernejší nabíjací hub na Slovensku** a zároveň o vlajkovú loď ZSE. ### Vysoký nabíjací výkon s bohatým zázemím Práve Západoslovenská energetika, a.s. patrí so svojim [ZSE Drive](https://zsedrive.sk) medzi lídrov v podpore ekologickej mobility na našom území. Jej nabíjacie stanice sa nachádzajú vo viacerých mestách a na viacerých dôležitých dopravných úsekoch. **Ako informuje portál [Yes in My Bratislava (YIM.BA)](https://www.yimba.sk/clanky/city-hub-na-landererovej-je-uz-vo-vystavbe), výstavba najmodernejšieho nabíjacieho hubu na Slovensku sa už oficiálne začala**. ZSE s prvotnou myšlienkou podobného projektu prišlo už v roku 2018, kedy bol návrh City Hubu po prvýkrát predstavený.
Projket nabíjacieho City Hubu sa rozprestiera v novom centre Bratislavy. Nabíjanie bude možné s výkonom až 350 kW.
**Nabíjací hub sa spoločne so zázemím bude rozprestierať v novom srdci Bratislavy, konkrétne medzi ulicou Landererova, developerským projektom Penty s názvom Sky Park a areálom ZSE**. City Hub má obsahovať **6 nabíjacích stojanov s výkonom až 350 kW** a obchodný priestor s rozlohou 150 štvorcových metrov. Ten bude slúžiť na predaj občerstvenia aj ako showroom elektrických vozidiel. **Benefitom celého projektu je, že bude spĺňať najprísnejšie energetické štandardy a taktiež bude mať „zelenú“ strechu**. ### Prvý svojho druhu Nový nabíjací hub bude svojím vzhľadom korešpondovať s dizajnom okolitých stavieb a tým pádom medzi ne dokonale zapadne. Pôvodný zámer bol začať s výstavbou už v roku 2020, avšak aj kvôli celosvetovej pandémii ochorenia COVID-19 sa plány posunuli o dva roky. **Kedy bude City Hub oficiálne dokončený zatiaľ nie je známe**. ZSE sa k výstavbe projektu nateraz bližšie nevyjadrila. Z pohľadu Západoslovenskej energetiky, a.s. však ide o kľúčový projekt. **City Hub je prvý nabíjací hub svojho druhu od ZSE v strednej Európe. Cieľom spoločnosti je v budúcnosti podobné nabíjacie centrá dostať do viacerých miest a celkovo sieť hubov značne rozšíriť**.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!