Vyskúšajte si nový Megane E-TECH Electric a ďalšie e-autá od Renaultu. Môžu byť pre vás vhodné, aj keď si to dnes nemyslíte

Už tento týždeň Renault štartuje svoju E-TECH Tour po Slovensku, v celkovo 8 lokalitách umožní komukoľvek vyskúšať vozidlá s pohonmi E-TECH. Avizuje aj program vhodný pre deti.
Vydané  Text: 
Elektrifikované automobily sa ešte aj dnes stretávajú s častým nepochopením. Samozrejme, že zarytých odporcov nepresvedčia žiadne argumenty a rovnako nemožno pohnúť ani fanatickými priaznivcami e-mobility. Lenže väčšina motoristov, to sú tí v strede, je skôr nerozhodných a **potrebuje dostatok informácií, aby si názor spravili sami**. Práve táto skupina je pre automobilky aj celú ekonomiku najdôležitejšia, pretože v nej je dostatok potenciálu na to, aby sa rozhodovala triezvo, podľa vlastných potrieb a možností a aby tak dala spätnú väzbu výrobcom, ako tie autá majú vyrábať. Už dnes môžeme s určitosťou povedať, že plug-in hybridy, hybridy a elektrické autá sú plne vhodné pre väčšinu slovenských motoristov. Dokonca sú elektromobily častokrát oveľa vhodnejšie, než autá so spaľovacím pohonom, a to najmä s ohľadom na nízke prevádzkové náklady, menej náročný servis a fakt, že motoristi obyčajne jazdia relatívne krátke denné vzdialenosti. V prípade plug-in hybridov a hybridov sa o vhodnosti už ani nemusíme baviť, pretože na rozdiel od elektromobilov ponúkajú možnosť výberu pohonu. **Značka Renault teraz na Slovensku organizuje E-TECH Tour**, sériu deviatich podujatí, na ktorých budú špecialisti na elektrické a elektrifikované pohony v automobiloch odpovedať na otázky verejnosti a tiež **značka umožní, aby si ľudia vyskúšali automobily s týmito pohonmi**. K dispozícií bude celkom šesť elektrických, hybridných a plug-in hybridných modelov Renault, vrátane aktuálne silno rezonujúceho **Megane E-TECH Electric**. Testovacie jazdy a celé poradenstvo bude zadarmo a Renault avizuje aj to, že sa nebudú nudiť ani deti, ktoré by nemali obísť naprázdno. Bude to fungovať tak, že prítomní sú budú môcť vozidlá rezervovať – rezervácia je možná vždy od 10:00 do 19:00 (t. j. posledná jazda sa uskutoční o 18:30) a každý účastník si môže vyskúšať až 3 vozidlá. Podrobnosti sú na webstránke [etechtour.renault.sk](https://etechtour.renault.sk/).
**Zastávky E-Tech Roadshow 2022 sú nasledovné**: * 10. a 11.6. – **Bratislava**, Aupark Shopping Center * 15.6. – **Nitra**, OC Galéria * 16.6. – **Banská Bystrica**, Europa Shopping Center * 17.6. – **Prešov**, EPERIA Shopping Mall * 18.6. – **Košice**, OC Atrium Optima * 23.6. – **Trenčín**, OC Laugaricio * 24.6. – **Trnava**, OC Galéria * 25.6. – **Bratislava**, Bory Mall

Renault Megane E-TECH vyniká v ochrane detí, ukázali nárazové testy EuroNCAP

VIDEO. Elektrický Megane E-TECH má najlepšiu ochranu detí spomedzi všetkých áut testovaných v tomto roku.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!