Legendárne Mitsubishi Colt sa vráti do Európy! Pôjde však len o prekapotovaný francúzsky hatchback

Sme zvedaví, ako bude Mitsubishi na základoch Clia v skutočnosti vyzerať.
Vydané  Text: 
Mitsubishi bolo odsúdené hrať na európskom kontinente „druhé husle“. Na vine je predovšetkým legislatíva a emisné normy, ktoré značke už ďalej nedovoľujú predávať veľké SUV modely s benzínovými motormi, a tak došlo k osekaniu lokálnej ponuky modelov. **Dnes nájdete v ponuke už len malý Space Star, plug-in hybridný Eclipse Cross a úžitkový pikap L200.** Zo starého kontinentu však značka Mitsubishi nakoniec úplne nezmizne a k malému reštartu dôjde už v priebehu budúceho roka. Do ponuky by totiž mali pribudnúť nové modely postavené na základoch od Renaultu. Niektoré zdroje uvádzajú, že má ísť len o prekapotované modely bez väčších zásahov zo strany Mitsubishi. To znamená, že líšiť sa budú len v detailoch ako sú nárazníky či druhy výbav. **Jedným zo spomínaných „nových“ modelov má byť malý mestský hatchback Mitsubishi Colt postavený na modeli Renault Clio.** Totožné majú byť aj motorizácie pod kapotou. Na atmosférické nehybridné verzie tak budete musieť zabudnúť. **V novom Colte má pracovať hybridné ústrojenstvo E-Tech Hybrid založené na atmosférickom štvorvalci s objemom 1,6 litra.** Túto skutočnosť prezrádzajú aj prvé náhľadové fotografie od [ruského grafika z portálu Kolesa.ru.](https://www.kolesa.ru/news/mitsubishi-colt-novye-izobrazheniya) Tie sú stále len „neoficiálnym“ materiálom, avšak na základe našich informácií majú veľmi blízko k tomu, čo uvidíme v ponuke značky už budúci rok.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.