Je to oficiálne! Mitsubishi Colt sa vracia na Slovensko!

Nový Colt bude ponúkať viac pohonov, medzi inými aj hybridný HEV.
Vydané  Text: 
Spomínate si na Mitsubishi Colt? Sympatické mestské vozidlo s malým kufrom a živým charakterom bol nepochybne ideálnym autom do mesta, pretože mal nízke prevádzkové náklady a šikovné rozmery, ktoré priali parkovaniu. Dnes je najmenším modelom slovenského zastúpenia Mitsubishi model Space Star ([test Space Star nájdete tu](https://www.autoviny.sk/testy/121475/test-mitsubishi-space-star-12-mivec-cvt-maly-performer-velke-divadlo))a nemožno ho porovnávať so žiadnym iným modelom v jej portfóliu. Teraz však nastal malý historický okamih: automobilka dnes oficiálne oznámila, že pripravuje skorý príchod modelu Colt späť do Európy, teda aj na náš trh. Nebude ale menší ako Space Star. ## Nový Mitsubishi Colt 2023/2024 Spoločnosť Mitsubishi Motors Europe dnes oznámila, že sa po bezmála 10 rokoch vracia do európskej triedy malých vozidiel (segment B) s päťdverovým hatchbackom COLT novej generácie, ktorého uvedenie do predaja je naplánované na jeseň roku 2023. Nový COLT sa zaradí vedľa modelu Space Star, nedávno oznámeného nového [ASX](https://www.autoviny.sk/novinky/123324/mitsubishi-to-nevzdava-po-13-rokoch-privitame-uplne-novu-generaciu-asx) po 13 rokoch a plug-in hybridného [Eclipse Cross PHEV](https://www.autoviny.sk/reportaze/123380/mitsubishi-eclipse-cross-phev-vyssia-liga-plug-in-hybridov), a výrazne tak rozšíri pokrytie kľúčových segmentov európskeho trhu v rámci značky Mitsubishi. Nová modelová ponuka osobných vozidiel tak bude od roku 2023 zahŕňať hatchbacky a modely SUV, vrátane elektrifikovaných pohonov.
Mitsubishi Colt 7. generácie (2023/2024)
Označenie COLT, vôbec prvýkrát použité v roku 1962, sa pýši dlhou tradíciou, ktorá zahŕňa nespočetné množstvo generácií prevažne kompaktných modelov predávaných po celom svete. Názov COLT sa tak postupne stal jedným z najznámejších modelových označení vozidiel Mitsubishi. V Európe sa medzi rokmi 2004 a 2014 predalo cez 403 957 vozidiel poslednej generácie, vyrábaných aj priamo v tomto regióne.
Mitsubishi Colt 2. generácie (1983)
Nový COLT ponúkne veľkorysú výbavu vrátane najnovších technológií aj kompletnú škálu pohonov. Vozidlo sa bude vyrábať v tureckom závode Bursa spoločnosti Renault. COLT podobne ako ASX novej generácie bude postavený na podvozkovej platforme CMF-B aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi. Frank Krol, prezident a generálny riaditeľ Mitsubishi Motors Europe, príchod nového Mitsubishi Colt komentuje nasledovne: „Príchod nového hatchbacku COLT a už oznámeného nového ASX v roku 2023 zásadným spôsobom rozšíri našu produktovú ponuku – vedľa základného modelu Space Star a plug-in hybridného prevedenia Eclipse Cross PHEV. Mitsubishi Motors sa v triede malých vozidiel chváli dlhou históriou a samotné označenie COLT je priamo synonymom tohto segmentu – už sa tešíme, až začneme písať novú kapitolu v príbehu COLT aj značky Mitsubishi Motors v Európe.“
Mitsubishi Colt 6. generácie (2004)








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!