Audi a Porsche sú vraj už len krok od vstupu do Formula 1. Všetko závisí na jednom rozhodnutí.

Volkswagen sa možno už čoskoro rozhodne. Budúcnosť Audi a Prosche vo Formula 1 je čoraz viac reálna.
Vydané  Text: 
Už pred nejakým časom sa začali objavovať informácie o možnom vstupe koncernu Volkswagen do série Formula 1. Koncernový gigant by sa mal v kráľovnej motoršportu objaviť hneď s dvojicou značiek. Konkrétne sa hovorí o Audi a Porsche, ktoré už dnes majú za sebou pomerne bohaté skúsenosti s motoršportom. ### Rozhodnutie už o týždeň? Samotné špekulácie navyše podporuje aj možný odchod Porsche z elektrickej série Formula E. Teraz sa navyše zdá, že sme sa k oficiálnemu potvrdeniu účasti Volkswagenu v F1 opäť o niečo priblížili. [Agentúra Reuters](https://www.reuters.com/lifestyle/sports/vw-give-its-green-light-audi-porsche-enter-f1-sources-2022-03-31/) totiž s odvolaním na Business Insider zverejnila informáciu, ktorá hovorí, že **konečné rozhodnutie o účasti vo Formula 1 by mal Volkswagen zverejniť už budúci týždeň**. „*Dúfajme, že už potom budeme môcť oznámiť náš zámer vstúpiť do Formula 1*,“ uvádza jeden zo zdrojov, pričom druhý sa nechal počuť, že existuje vysoká šanca pozitívne rozhodnutie.
### Musí nastať zmena [Správy o vstupe Porsche a Audi do série Formula 1 tu máme už nejakú dobu](https://www.autoviny.sk/reportaze/122292/planuje-volkswagen-vstup-do-formula-1-sanca-tu-je-ozyva-sa-z-wolfsburgu). V poslednom čase sa však tieto dve značky čoraz viac spájajú s možným pôsobením v niektorom z aktuálnych tímov. Nakoľko **samotný vstup s novou stajňou do série Formula 1 je pomerne komplikovaný a predovšetkým finančne náročný, je vyššia pravdepodobnosť, že Audi a Porsche siahnu po partnerstve s už existujúcou stajňou**. Všekto však závisí na budúcich pravidlách. Podľa Reuters **Volkswagen povedal, že do Formula 1 vstúpi len vtedy, pokiaľ sa do platnosti dostanú nové pravidlá týkajúce sa pohonných jednotiek**. Tie by mali byť predovšetkým zamerané na prechod na syntetické palivá, ktorý sa vo všeobecnosti očakáva v roku 2026. ### Audi do McLarenu a Porsche do Red Bullu? Hovorí sa dokonca už aj o konkrétnych menách. **Audi by malo údajne ponúknuť kontrakt na 500 miliónov eur McLarenu, zatiaľ čo Porsche chce nadviazať úzku spoluprácu s Red Bullom**. Je možné, že s príchodom Audi by sa McLaren odstrihol od majstrovského Mercedesu, ktorý sa v tejto sezóne, po prvých dvoch veľkých cenách, nezdá byť tak sebavedomý ako v minulosti.
McLaren Landa Norrisa
**Volkswagen zatiaľ odmietol tieto špekulácie bližšie komentovať**. Koncern pritom nikdy nebol priamym účastníkom Formula 1. Na druhú stranu však spolupracoval práve s Red Bullom na Majstrovstvách sveta v rely. Ďalšou podmienkou na vstup je pokrok McLarenu v oblasti elektrifikácie, na ktorej si VW v posledných rokoch výrazne zakladá. Chce sa totiž kompletne očistiť od škandálu Dieselgate a zostať v súlade s vládnymi predpismi ohľadom emisných noriem. Konečné rozhodnutie sa teda možno dozvieme už o týždeň. Dovtedy nám zostáva len dúfať.
Red Bull Maxa Verstappena




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!