Zháňate nové auto a nechcete veľa platiť? TOTO je sedem najlacnejších nových áut na našom trhu!

Rok 2022 začal zvyšovením cien a preto vám prinášame prehľad siedmych najlacnejších áut na našom trhu.
Vydané  Text: 
Rok 2022 nám nezačal tak, ako by sme si mnohí predstavovali. Dlhotrvajúcu pandémiu COVID-19 vystriedala vojna na Ukrajine a pocit neistoty na finančných trhoch. Práve v dôsledku nestabilnej situácie sa ceny za nové autá neustále zvyšujú. V tomto článku sa preto pozrieme na sedem najlacnejších nových áut, ktoré môžete na našom trhu zohnať. ### Mitsubishi Space Star Malé mestské autíčko, ktoré **začína na sume 9 390 eur** síce nebude patriť medzi trhačov asfaltu, no oceníte najmä jeho jednoduchosť. Pod kapotou mu vo výbave INFORM bije **1,2-litrový atmosférický trojvalček MIVEC s výkonom skromných 52 kW** alebo 71 koní. Toto stádo sa na predné kolesá prenáša pomocou 5-stupňovej manuálnej prevodovky. Napriek nízkej cene, už v základe dostanete 6 airbagov, bezpečnostné systémy ABS, ASC, TCL či HSA, funkciu denného svietenia alebo elektrické ovládanie predných okien a spätných zrkadiel. [Mitsubishi Space Star](https://www.autoviny.sk/testy/121475/test-mitsubishi-space-star-12-mivec-cvt-maly-performer-velke-divadlo) nechýba ani dažďový a svetelný senzor, čo ocenia predovšetkým dámy.
### Hyundai i10 Druhým autom v našom zozname je opäť mestský model [Hyundai i10](https://www.autoviny.sk/testy/121033/dlhodoby-test-hyundai-i10-12-mpi-style-maly-svet-velkych). Malé štýlové autíčko si v základnej výbave COMFORT **môžete** po zvýhodnení **zakúpiť už od 9 790 eur**. Pod kapotou budete mať **litrový trojvalec 1,0i s výkonom 49 kW a 5-stupňovým manuálom**. Za túto sumu však dostanete aj inteligentný Stop GO systém, nárazníky vo farbe auta, predné denné svetlá, bezpečnostné systémy ABS, BAS, ESC, VSM a mnohé iné. Za zmienku určite stoja aj predné bočné airbagy, systém núdzového volania E-call, monitorovanie tlaku v pneumatikách, systém autonómneho núdzového brzdenia, udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu, tónované sklá, výškovo nastaviteľný volant a viaceré prvky výbavy, ktoré pri konkurencii nenájdete. Hyundai i10 vo výbave COMFORT tak nielenže dobre vyzerá, ale ponúka aj slušnú pridanú hodnotu.
### Dacia Sandero Aký by to bol prehľad najlacnejších nových áut bez Dacie. Rumunské Sandero patrí medzi najpredávanejšie autá v Európe a **so** svojou **základnou cenou 10 350 eur** nemôže chýbať ani v tomto prehľade.** Výbava Esential s motorom SCe 65** pritom nie je žiadnym „holátkom“. Už v nej dostane [Dacia Sandero](https://www.autoviny.sk/testy/122657/vyskusali-sme-novu-daciu-sandero-stepway-s-prevodovkou-cvt-je-to-najlepsie-auto-na-svete) predné LED denné a stretávacie svetlomety, systém ISOFIX pre uchytenie detských sedačiek, viacerých bezpečnostných asistentov, systém Stop&Start, tempomat, svetelný senzor, obmedzovač rýchlosti, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, automatické uzamykanie dverí pri rozjazde či dokonca rádio s Bluetooth a aplikáciou pre smartfón.
Dacia Sandero navyše patrí medzi naše obľúbené autá pretože poskytuje všetko, čo bežný vodič potrebuje. Navyše sa teší aj celkovo veľmi dobrým hodnoteniam od novinárov a v kabíne poskytuje pomerne solídne spracovanie. **Za príplatok len 800 eur získate turbomotor TCe 90 a za ďalších 500 eur dokonca motor TCe 100 s možnosťou tankovať LPG**, čo používanie Sandera ešte viac zlacní. ### Citroën C1 Ďalším mestským autom v našom zozname je drobec od Citroënu. Model C1 vo výbave MILLENIUM môžete mať už **za cenu 10 690 eur**. Po kapotu dostanete **motor VTi 72 S&S s výkonom skromných 55 kW**. Okrem toho za túto cenu získate aj prídavné LED svetlomety, výškovo nastaviteľný volant, manuálnu klimatizáciu, centrálne uzamykanie, kožený volant, vyhrievanie predných sedadiel a mnoho ďalších zaujímavých prvkov výbavy.
### Kia Picanto Koncernový súrodenec Hyundai i10 môžete na našom trhu kúpiť **už od 10 790 €**. Vo výbave Silver tak dostanete auto **s motorom 1,0 DPi s výkonom 49 kW a 5-stupňovým manuálom**. Dámy určite poteší, že za príplatok len 1 000 € môžete mať tento motor aj s automatickou prevodovkou. Výbava bude veľmi podobná, ako je to pri i10. Môžete sa teda tešiť na imobilizér, snímanie tlaku v pneumatikách, svetelný senzor, denné svietenie, tónované sklá, manuálnu klimatizáciu, diaľkové ovládanie s centrálnym zamykaním, ovládanie audiosústavy na volante či Bluetooth handsfree sadu.
### Hyundai i20 O triedu vyššie ako i10 alebo Picanto je štýlový model i20. Hyundai nasadil s týmto autom pomerne agresívnu cenovú politiku. Aj vďaka tomu **môžete i20 získať s motorom 1,2i s výkonom 62 kW, 5-stupňovým manuálom a výbavou CLASSIC už za 10 890 eur**. [Hyundai i20](https://www.autoviny.sk/testy/123177/test-hyundai-ponuka-azda-najzabavnejsie-auto-na-trhu-jeho-i20-n-je-takmer-dokonale-ma-len-zopar-chybiciek) navyše z hľadiska bezpečnosti na ničom nešetrí. Výbava CLASSIC obsahuje takmer všetky bezpečnostné prvky ako najvyššia výbava STYLE. Okrem toho j k dispozícii výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant, látkové čalúnenie sedadiel, palubný počítač, diaľkové ovládanie centrálneho zamykania s imobilizérom, tempomat s obmedzovačom rýchlosti, svetelný senzor, alebo výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča. Hyundai navyše ponúka aj možnosť voľby vyššej výbavy, ktorá je drahšia len o 1 200 €. **Za 11 490 € však môžete získať koncernového súrodenca Hyundai i20, [Kiu Rio](https://www.autoviny.sk/testy/122494/lacne-male-auto-s-automatom-je-toto-splneny-sen-mladych-test-kia-rio-10-t-gdi-dct)**.
### Dacia Logan Nemôžeme zabudnúť ani na tento extrémne populárny sedan z dielne Dacia. **Logan je možné na našom trhu zakúpiť už od 11 950 eur**, s tým, že dostanete veľmi praktické auto za rozumnú cenu. Výbavou je prakticky totožný s menším Sanderom, avšak v prípade motorizácie je základom **litrový trojvalec TCe 100 LPG**. Do [Dacie Logan](https://www.autoviny.sk/testy/123306/test-dacia-logan-10-tce-lpg-nesudte-dokedy-neskusite) teda môžete bez problémov tankovať LPG aj benzín a to už v základe! Jeho nespornou výhodou je objemný, **628 litrový batožinové priestor**, ktorým jednoznačne predbehne všetky autá v tomto zozname.
Predok nového Loganu je od menšieho Sandera na nerozoznanie. Treba však uznať, že nový look Loganu pasuje a konečne vyzerá ako poriadne auto.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.