Ďalší prírastok do rodiny Monte Carlo. Prichádza nová Fabia a vyzerá skutočne dobre!

Nová Fabia Monte Carlo sa ukazuje na prvých skicách. Čo všetko prinesie?
Vydané  Text: 
Lifestylová výbava Monte Carlo je už neodmysliteľnou súčasťou produktovej rady českej Škody. Aktuálne sa u nás v tejto štýlovo orientovanej verzii predáva Scala a od nej odvodený Kamiq. Čoskoro sa to ale zmení. Škoda totiž oficiálne začína lákať na novú generáciu Fabia Monte Carlo. ### Červená a čierna **Ako už býva zvykom, výbava Monte Carlo v podaní Fabie prinesie hneď niekoľko dizajnových zmien**. Tou najpodstatnejšou budú diely karosérie lakované do lesklej čiernej farby. Nová štýlová Fabia tak **dostane prepracovaný predný nárazník s čiernou lištou, tmavú masku chladiča, čierne bočné prahy a zadný difúzor. Okrem toho budú do čiernej odeté aj spätné zrkadlá, lišta lemujúca okná a samozrejme aj nápisy na zadných dverách**.
Škoda zatiaľ zverejnila len prvé skice Fabie Monte Carlo, no my môžeme povedať, že auto na nich vyzerá skutočne skvele. **Dizajnový jazyk tejto výbavy sa samozrejme premietne aj do interiéru**. Tu, v porovnaní s ostatnými generáciami, príde hneď k niekoľkým zmenám. Z nákresov je evidentné, že dominantnou farbou bude čierna v spojení s výraznou červenou. ### Kontrastný a odvážny interiér **Červená sa okrem charakteristických držadiel dverí bude nachádzať aj na lište lemujúcej stredovú konzolu, no a predovšetkým na lište tiahnucej sa cez celú šírku palubnej dosky**. Na sedadlách nebude chýbať typický vzor Monte Carlo. Športový volant, hlavica radiacej páky a ručnej brzdy budú naopak disponovať čiernym prešívaním. No a napokon lakťové opierky predných dverí a spodná časť prístrojovej dosky dostanú špeciálny vzhľad v dekore Carbon.
Nová Fabia Monte Carlo tak bude ďalším členom rodiny áut, venovaným týmto legendárnym automobilovým pretekom. Škoda začala so štýlovým stupňom výbavy už v roku 2011. Za ten čas sa v charakteristickej červeno-čiernej kombinácii na trhu objavili modely ako Citigo, Yeti, Rapid Spaceback, Scala, Kamiq a v neposlednom rade aj Fabia predchádzajúcich generácií. Premiéra novinky sa uskutoční už čoskoro.

TEST: Škoda Scala Monte Carlo 1.5 TSI vyzerá fantasticky! Ale čo jazdné vlastnosti?

Škoda Scala v atraktívnej výbave Monte Carlo púta pozornosť. Dokáže však zaujať aj jazdnými vlastnosťami?




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!