Tesla vraj plánuje otvoriť ďalšiu európsku Gigafactory na Slovensku. Je to pravda alebo len pútanie pozornosti?

Budeme mať na Slovensku ďalšiu automobilku?
Vydané  Text: 
Slovensko možno bude okrem klasických áut vyrábať aj elektromobily. **Pred pár dňami sa na sociálnej sieti Twitter totiž objavila informácia, ktorá hovorí, že americká Tesla zvažuje otvorenie druhej európskej Gigafactory práve na našom území**. Je to pravda alebo sa jedná len o dobre vykonštruovaný plán na upútanie pozornosti? ### Cybertruck a Roadster Made in Slovakia? **Americká Tesla** stojaca za autami ako Tesla Model S, 3, X, alebo Y **vraj plánuje svoju druhú európsku Gigafactory otvoriť na našom území**. Na informáciu ako prvý upozornil [účet na sociálnej sieti Twitter s názvom Ondrej Bacina](https://twitter.com/OndrejBacina?s=20). V tweete informuje, že podľa zdroja, ktorý si nepraje byť menovaný, Tesla už aktuálne robí nábor nových zamestnancov, ktorí budú v tejto továrni pracovať. **Mali by sa tu pritom vyrábať predovšetkým modely Cybertruck a Roadster**. **Informácia sa však už od začiatku javí byť poriadne nepravdepodobná**. Tesla by s týmito autami na európskom trhu asi nemala príliš veľký úspech. Veď v jej [Gigafactory v Berlíne](https://www.tesla.com/en_eu/giga-berlin) sa majú vyrábať predovšetkým lacnejšie modely 3 a Y.
### Pravdepodobne ide o HOAX **Dvôveryhodnosť tejto “novinky” navyše podkopáva aj fakt, že [Tesla na svojich stránkach](https://www.tesla.com/en_eu/careers) nemá absolútne žiadnu zmienku o slovenskej Giga**. Navyše aj samotná Giga Berlín sa aktuálne ešte len rozbieha a tým pádom nie je dôvod na to, aby Tesla otvárala ďalšiu podobnú továreň na našom území. My sme aj napriek tomu zisťovali, či sa jedná o relevenatné informácie. **Zdroj, ktorý je pomerne blízky Tesle pre nás potvrdil, že informácia nie je pravdivá. Na Slovensku teda s najvyššou pravdepodobnosťou žiadna nová Gigafactory nevznikne**. Ak by to tak ale bolo, Slovensko by si upevnilo prvú priečku na svete v množstve vyrobených áut na jedného človeka.

Tesla opäť odložila výrobu Cybertrucku, zákazníci už tento rok pick-up určite nedostanú

[Prvá oficiálna prezentácia Muskovho Cybertrucku dopadla fiaskom](https://www.autoviny.sk/novinky/120397/tesla-cybertruck-uplne-zlyhanie-alebo-majstrovsky-marketing-jedno-aj-druhe), pretože sa počas prezentácie nepriestreľného okna sklá poškodili. Ale nakoniec sa to ukázalo ako skvelý marketing, novú Teslu si objednali stovky tisíc ľudí. To sa písal rok 2019 a dnes model Cybertruck stále nemáme v predaji. Prečo? Podľa [magazínu AutoWeek](https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/tesla-cybertruck-weer-uitgesteld-productie-in-2023/) ešte stále prebieha vývoj vozidla a testovanie jeho priebežných verzií.... Prečítať celé




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.