Poradca pri kúpe VW T-CROSS: Vyskladať si malý crossover nebolo nikdy jednoduchšie!

Nie je čo pokaziť, Volkswagen T-Cross ponúka už v základe hodnotnú výbavu a umožňuje nakombinovať si presne také auto, aké chcete a potrebujete.
Vydané  Text: 
Pri konfigurácii modelu T-Cross jednoducho nemôžete spraviť chybu. Volkswagen si dal záležať na tom, aby bol výber nového auta čo najjednoduchší. Aj preto **máte k dispozícii len dva prehľadné výbavové stupne**, pričom už základný **Life (od 16 490 eur)** disponuje všetkými najdôležitejšími bezpečnostnými či komfortnými prvkami, ktoré budete v aute potrebovať. Samozrejmosťou sú napríklad elektricky ovládané okná vpredu aj vzadu, **klimatizácia Climatic**, multifunkčný kožený volant, LED denné svetlá či **disky z ľahkej zliatiny**. Fanúšikov asistenčných a multimediálnych systémov tiež poteší prítomnosť funkcie **Lane Assist pre udržiavanie v pruhu** alebo systém núdzového brzdenia, ktorý môžete nastavovať prostredníctvom 6,5“ dotykovej obrazovky infotainmentu s podporou hands-free pre mobilné telefóny.
Všetko na správnom mieste. Klasické usporiadanie ovládačov na palubnej doske za volantom oceníte, nechýbajú však ani pokročilé multimediálne funkcie infotainmentu
Konektivita musí byť. Bezdrôtové nabíjanie či všade prítomné USB vstupy poskytnú aj zrkadlenie mobilu
**Druhý stupeň výbavy Style (+1 400 eur)** ponúka navyše LED hlavné svetlomety, **adaptívny tempomat ACC** a väčší dotykový displej infotainmentu s kvalitnejšou audiosústavou (6 reproduktorov) a ambientné osvetlenie v interiéri. Vyšší stupeň výbavy tiež môžete jednoducho identifikovať podľa väčších **17“ diskov kolies** a chrómových exteriérových doplnkov.
Malý, ale šikovný! Okrem posúvania a sklápania zadnej lavice viete v modeli T-Cross zložiť do roviny aj sedadlo spolujazdca. Vďaka tomu môžete prevážať aj dlhé predmety
Pokiaľ však chcete na ceste skutočne vyniknúť, navyše k ponúkaným stupňom výbavy prináša Volkswagen **možnosti individualizácie prostredníctvom dizajnových paketov**, ktoré ponúkajú štýlové farebné doplnky interiéru aj exteriéru upravujúce vzhľad spätných zrkadiel, obkladov na palubnej doske či samotných sedadiel. K dispozícii sú tri varianty, a to **Black** (čierna), **Dark Denim** (tmavomodrá) alebo **Penny Coper** (medená).
Vyššia karoséria, krátke previsy a veľké okná. Volkswagen T-Cross je ideálnym partnerom do mesta, kde sa vďaka širokému výberu farebných odtieňov rozhodne nestratí!
Pre skutočných fajnšmekrov si Volkswagen navyše pripravil aj **paket R-Line**, ktorý zásadne mení charakter malého T-Crossu. Okamžite zaujmú predovšetkým **športové nárazníky s výrazným emblémom „R“** na čiernej mriežke chladiča. Pred nástupom do interiéru vás T-Cross privítajú dizajnové prahy dverí, športové sedadlá Carbon Flag a pedále z nerezovej ocele. Športové a elegantné detaily nájdete v celom interiéri, pričom dokonalú športovú atmosféru dotvára **výborný športový volant a čierny strop podčiarkujúci expresívny vzhľad modelu T-Cross**
Úsporné a ľahké trojvalce sa nestratia v meste ani na diaľnici, dynamickí šoféri ocenia prítomnosť 1.5 TSI
### VW T-CROSS: Motorizácie Pod kapotou modelu T-Cross v súčasnosti nájdete **výhradne benzínové agregáty**. Naftu, hybrid ani zemný plyn malý crossover neponúka. Základom je **benzínový trojvalec 1.0 TSI** s výkonom **70 kW** (95 k) spriahnutý s päťstupňovou manuálnou prevodovkou. K dispozícii je tiež výkonnejšia **81 kW** (110 k) verzia litrového trojvalca v kombinácii so šesťstupňovou manuálnou, alebo sedemstupňovou automatickou prevodovkou DSG. **Vrcholom ponuky** je obľúbená benzínová štvorvalcová motorizácia **1.5 TSI s výkonom 110 kW** (150 k), ktorú výrobca kombinuje výhradne so sedemstupňovou automatickou prevodovkou DSG a s vyšším stupňom výbavy Style. * **1.0 TSI (70 kW)** je výborný motor do mesta s dostatočným krútiacim momentom a nízkou spotrebou paliva. Na dynamiku môžu mať vplyv dlhé prevody päťstupňového manuálu. * **1.0 TSI (81 kW)** je výkonnejšia verzia litrového trojvalca a poradí si aj s diaľničným tempom, kde využijete lepšiu dynamiku pri predbiehaní. Nízku spotrebu pri zaťažení zabezpečí dostupná automatická prevodovka. * **1.5 TSI (110 kW)** je štvorvalec, ktorý už dokáže s T-Crossom pekne zamávať. Užijú si ho predovšetkým vodiči, ktorí obľubujú dynamickú jazdu. Napriek vyššiemu výkonu sa spotreba vďaka automatickej prevodovke drží stále príjemne nízko. ### Pre koho je vhodná ktorá motorizácia?
NÁŠ NÁZOR 1.0 TSI 70 kW 1.0 TSI 81 kW 1.5 TSI 110 kW
Druhé auto do rodiny ideálne odporúčame na zváženie
Rodina menej vhodné na zváženie ideálne
Seniori odporúčame ideálne menej vhodné
Mladý pár menej vhodné odporúčame ideálne
Podnikateľ menej vhodné na zváženie ideálne








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!