Bola vyhlásená najdôveryhodnejšia značka áut na Slovensku, neprekvapivo je ňou Škoda

Ukazuje sa, že Slováci aj naďalej udržiavajú sympatie k automobilke našich západných susedov.
Vydané  Text: 
**Ktorá značka áut je najlepšia?** S touto otázkou sa ako motoristickí novinári stretávame veľmi často, je azda na druhom mieste za jednoznačne najčastejšou o tom, **aké najlepšie auto sme šoférovali**. Odpovedať na obe tieto otázky je oveľa ťažšie, než sa môže na prvý pohľad zdať. Čím viac skúseností máte, tým ťažšie sa vám rozhoduje o jednoznačnej odpovedi. Každý model a každá značka majú svoje pre a proti, pričom rozhodnutie je vždy závislé na tom, komu odpovedáte. **Bugatti Chiron Super Sport 300+** môže byť impozantné inžinierske dielo pre najnáročnejších, ale s cenou tri a pol milióna eur je pre bežného motoristu natoľko vzdialené, že za hodnotnejšiu považuje aj Fabiu alebo Ceed. Veď na ten Chiron predsa nedá ani len strešné lyžiny, nehovoriac o nákladoch na pravidelné servisné prehliadky… V zisťovaní spoľahlivosti automobiliek tiež neexistuje jednoznačný konsenzus na tom, ktorá je najlepšia, pretože opäť záleží na kontexte. Je celkom prirodzené, že technik v servise vám povie, že najčastejšie za ním chodia ľudia s autami značiek Škoda, Hyundai či Volkswagen, pretože sa ich predáva na našom trhu najviac. A záleží tiež na profile zákazníka – niekto vôbec nerieši, že sa mu na vozidle vyskytla drobná porucha a ponecháva jej riešenie až na garančnú prehliadku, iní volajú do autorizáku kvôli každej maličkosti, čo v konečnom dôsledku nepriaznivo ovplyvní poruchovosť vozidiel vzhľadom na počet predaných kusov. Hodnotenie spoľahlivosti automobilových značiek je teda celkom netriviálna úloha a zvolená metodika hodnotenia a interpretácia výsledkov môžu zásadne ovplyvniť výsledky v akomkoľvek smere.
Jedným z kľúčových prvkov výbavy Octavie RS sú vonkajšie a vnútorné estetické doplnky. Športovejšia Octavia udrie do oka, púta pozornosť pre prepracované detaily a celkovo agresívny vzhľad prednej časti.
### Najdôveryhodnejšia je opäť Škoda Jedným zo spôsobov, ako si overiť dôveryhodnosť automobilových značiek, je spýtať sa ľudí. Tak to robí aj organizátor ankety Najdôveryhodnejšia značka, do ktorej sa v tomto roku zapojilo 2 000 respondentov. Hodnotili produkty v 68 kategóriách, vrátane osobných automobilov. Tento titul sa už piatykrát po sebe podarilo získať automobilke Škoda. Je tak jedinou značkou, ktorá triumfovala v prieskume vždy, keď bola táto kategória vyhlásená. Automobilka pritom zvíťazila u respondentov všetkých vekových kategórií, u mužov aj u žien. Rovnako tak potvrdila svoju dominantnú pozíciu na vidieku, v menších aj väčších mestách a zvíťazila vo všetkých krajoch. Gratulujeme Škodovke k úspechu. Nižšie prikladáme odkazy na naše nedávne testy vozidiel značky Škoda:

TEST ŠKODA SUPERB Sportline za 50-tisíc: Nafta je niekedy na nezaplatenie

Ak jazdíte na dlhšie vzdialenosti, dobré naftové auto je na nezaplatenie. A Škoda Superb Sportline k tomu pridáva aj slušnú dávku praktického potenciálu a športovej estetiky.

*Aktualizácia pôvodného príspevku z 14.12.2021*




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.