Bola vyhlásená najdôveryhodnejšia značka áut na Slovensku, neprekvapivo je ňou Škoda

Ukazuje sa, že Slováci aj naďalej udržiavajú sympatie k automobilke našich západných susedov.
Vydané  Text: 

**Ktorá značka áut je najlepšia?** S touto otázkou sa ako motoristickí novinári stretávame veľmi často, je azda na druhom mieste za jednoznačne najčastejšou o tom, **aké najlepšie auto sme šoférovali**. Odpovedať na obe tieto otázky je oveľa ťažšie, než sa môže na prvý pohľad zdať. Čím viac skúseností máte, tým ťažšie sa vám rozhoduje o jednoznačnej odpovedi. Každý model a každá značka majú svoje pre a proti, pričom rozhodnutie je vždy závislé na tom, komu odpovedáte. **Bugatti Chiron Super Sport 300+** môže byť impozantné inžinierske dielo pre najnáročnejších, ale s cenou tri a pol milióna eur je pre bežného motoristu natoľko vzdialené, že za hodnotnejšiu považuje aj Fabiu alebo Ceed. Veď na ten Chiron predsa nedá ani len strešné lyžiny, nehovoriac o nákladoch na pravidelné servisné prehliadky… V zisťovaní spoľahlivosti automobiliek tiež neexistuje jednoznačný konsenzus na tom, ktorá je najlepšia, pretože opäť záleží na kontexte. Je celkom prirodzené, že technik v servise vám povie, že najčastejšie za ním chodia ľudia s autami značiek Škoda, Hyundai či Volkswagen, pretože sa ich predáva na našom trhu najviac. A záleží tiež na profile zákazníka – niekto vôbec nerieši, že sa mu na vozidle vyskytla drobná porucha a ponecháva jej riešenie až na garančnú prehliadku, iní volajú do autorizáku kvôli každej maličkosti, čo v konečnom dôsledku nepriaznivo ovplyvní poruchovosť vozidiel vzhľadom na počet predaných kusov. Hodnotenie spoľahlivosti automobilových značiek je teda celkom netriviálna úloha a zvolená metodika hodnotenia a interpretácia výsledkov môžu zásadne ovplyvniť výsledky v akomkoľvek smere.
Jedným z kľúčových prvkov výbavy Octavie RS sú vonkajšie a vnútorné estetické doplnky. Športovejšia Octavia udrie do oka, púta pozornosť pre prepracované detaily a celkovo agresívny vzhľad prednej časti.
### Najdôveryhodnejšia je opäť Škoda Jedným zo spôsobov, ako si overiť dôveryhodnosť automobilových značiek, je spýtať sa ľudí. Tak to robí aj organizátor ankety Najdôveryhodnejšia značka, do ktorej sa v tomto roku zapojilo 2 000 respondentov. Hodnotili produkty v 68 kategóriách, vrátane osobných automobilov. Tento titul sa už piatykrát po sebe podarilo získať automobilke Škoda. Je tak jedinou značkou, ktorá triumfovala v prieskume vždy, keď bola táto kategória vyhlásená. Automobilka pritom zvíťazila u respondentov všetkých vekových kategórií, u mužov aj u žien. Rovnako tak potvrdila svoju dominantnú pozíciu na vidieku, v menších aj väčších mestách a zvíťazila vo všetkých krajoch. Gratulujeme Škodovke k úspechu. Nižšie prikladáme odkazy na naše nedávne testy vozidiel značky Škoda:

TEST ŠKODA SUPERB Sportline za 50-tisíc: Nafta je niekedy na nezaplatenie

Ak jazdíte na dlhšie vzdialenosti, dobré naftové auto je na nezaplatenie. A Škoda Superb Sportline k tomu pridáva aj slušnú dávku praktického potenciálu a športovej estetiky.

*Aktualizácia pôvodného príspevku z 14.12.2021*




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé