Svet navždy opustila legenda motoršportu, Sir Frank Williams

Sir Frank Williams pracoval s tými najlepšími…
Vydané  Text: 
V nedeľu 28. novembra obletela svet smutná správa. Vo veku 79 rokov zomrela jedna z najvýznamnejších postáv motoršportu a Formule 1, Sir Frank Williams. O smutnej udalosti informoval priamo tím Williams Racing pomocou svojho účtu na sociálnej sieti Twitter. ### Začal už v roku 1966 Sir Frank WIlliams začal svoju púť vo svete motoršportu ako závodný jazdec a mechanik. Neskôr sa však preslávil predovšetkým ako manažér a zakladateľ rovnomenného tímu Formula 1. Jeho prvý tím bol založený už v roku 1966 a do svetovej špičky sa dostal v roku 1969. Väčšie úspechy však zaznamenal až od sezóny 1977, kedy spoločne so svojim kolegom Patrickom Headom založil úplne nový tím. Ten je dnes známy ako Williams Grand Prix Enginnering. Sir Frank Williams sa celkovo so svojim druhým tímom zúčastnil až 768 veľkých cien z čoho bolo až 114 víťazstiev. Počas celej histórie sa tím tešil celkovo zo 7 titulov Majstra sveta a 9 konštruktérskych titulov.
Získať Ayrtona Sennu do svojho tímu bolo dlhoročným snom Franka Williamsa
### Pracoval s tými najlepšími Pod Frankom Williamsom v minulosti pretekali aj také legendy ako Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill a mnoho ďalších. Samozrejme nesmieme zabudnúť ani na Ayrtona Sennu, ktorý bol vysneným jazdcom samotného Franka Williamsa. V roku 1994 sa sen Franka Williamsa naplnil a Senna sa stal jazdcom jeho tímu. Avšak po tragickej udalosti z Veľkej ceny San Marina v Imole tragicky zahynul. Sir Frank Williams bol šéfom svojho tímu nepretržite 50 rokov, čo je vo svete Formula 1 absolútny rekord. Od nehody v roku 1986 bol trvalo pripútaný na invalidný vozík. V posledných rokoch ho trápili viaceré zdravotné problémy. Zomrel v kruhu svojej rodiny. Do sveta motoršportu pritiahol viaceré zvučné mená a jeho stopa tu bude ešte dlhé roky.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!