Nové Ferrari možno navrhne bývalý dizajnér Apple, Jony Ive

Divoké špekulácie podnecujú aj samotné spoločnosti.
Vydané  Text: 
Automobilka **Ferrari** vstúpila do partnerstva s kreatívnou spoločnosťou **LoveFrom**, ktorú založili ex-dizajnér spoločnosti Apple, Sir **Jony Ive**, a **Marc Newson**. LoveFrom založené len dvomi rokmi je niečo ako dizajnérska a multiúčelová spoločnosť pozostávajúca z vychytených dizajnérov, spisovateľov, filmárov a ďalších špecialistov z kreatívneho priemyslu. Prostredníctvom spoločnosti Exor, ktorú vlastní práve Ferrari, sa teraz plánuje angažovať v návrhu produktov talianskej automobilky. [LoveFrom o tom informovala](https://lovefrom.style/) na svojej webstránke [odkazujúc pritom na magazín Wallpaper](https://www.wallpaper.com/design/jony-ive-marc-newson-lovefrom-partnership-with-ferrari). Objavujú sa špekulácie, či Jony Ive napokon spoločne s Marcom Newsonom nenavrhnú aj celý automobil, momentálne to považujeme skôr špekulácie. Oficiálne tieto spoločnosti dohodli spoluprácu, aby „preskúmali množstvo kreatívnych projektov v oblasti luxusu“. LoveFrom však môže byť spoluautorom projektov a ponúknuť riešenia napríklad pre interiér pripravovaného prvé elektrického Ferrari, ktoré sa už dnes má za potvrdené. Podľa vyjadrení automobilky má byť odhalené už v roku 2025 a pre LoveFrom je to obrovská príležitosť etablovať sa v autopriemysle.
Marc Newson a Sir Jony Ive, ktorých kreatívny kolektív LoveFrom oznámil dlhodobé partnerstvo s Ferrari.
Podľa oznámenia spoločnosti Exor, zverejneného 27. septembra 2021, „toto nové partnerstvo spojí legendárny výkon a excelentnosť spoločnosti Ferrari s bezkonkurenčnými skúsenosťami a kreativitou spoločnosti LoveFrom, ktorá definovala mimoriadne produkty, ktoré menia svet“. Partnerstvo predstavuje prvý veľký projekt spoločnosti LoveFrom mimo Silicon Valley. Spoločnosť LoveFrom, ktorá pozostáva z dizajnérov, architektov, hudobníkov, filmárov, spisovateľov, inžinierov a výtvarníkov, bola založená v roku 2019 potom, čo Ive opustil pozíciu vedúceho dizajnu v spoločnosti Apple . Udržiava však blízky vzťah s Apple (bol prvým zákazníkom LoveFrom) a minulý rok firma začala spolupracovať s Airbnb pri návrhu novej generácie tovarov a služieb tejto platformy zdieľanej ekonomiky. Zaujímavosťou, je Ive aj Newson sú vo Ferrari ako doma už dnes, pretože **obaja sú zberateľmi týchto vozidiel**. „Ako majitelia a zberatelia Ferrari nemôžme byť viac nadšení zo spolupráce s touto mimoriadnou spoločnosťou, a najmä s dizajnérskym tímom, ktorý odborne viedol Flavio Manzoni. Vidíme niekoľko jedinečných vzrušujúcich príležitostí na spoluprácu,“ uviedli.
Ferrari SF90 STRADALE, prvý plug-in hybrid talianskej automobilky








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.