Pravda o značke Hyundai! Z vyjadrení skutočných majiteľov budete prekvapení

Až 96% majiteľov je s vozidlami Hyundai spokojných. Najviac s modelmi i10, Santa Fe a i30.
Vydané  Text: 

* Až 96% majiteľov a majiteliek vozidiel Hyundai na Slovensku v prieskume uviedlo, že je so svojimi autami veľmi alebo skôr spokojných. * Najvyššiu mieru spokojnosti so svojím vozidlom značky Hyundai vyjadrili majitelia modelov i10, Santa Fe a i30. * Takmer 9 z 10 vlastníkov by vozidlo značky Hyundai zvažovali opätovne kúpiť aj v budúcnosti. **Až 96% slovenských majiteľov a majiteliek vozidiel Hyundai je so svojimi autami veľmi alebo skôr spokojných.** 69% z nich v prieskume potvrdilo, že sú so svojimi autami veľmi spokojní, a ďalších 27%, že sú skôr spokojní. Naopak menšiu spokojnosť alebo nespokojnosť s vozidlami Hyundai uviedli iba 2% všetkých vlastníkov automobilov značky Hyundai. Vyplýva to z prieskumu, ktorý slovenský importér značky Hyundai realizoval v apríli a máji roku 2021 formou online dotazníkov a do ktorého **sa zapojilo 905 súčasných majiteliek a majiteľov vozidiel Hyundai – fyzických osôb zo Slovenska.**
Miera spokojnosti zákazníkov pri jednotlivých modeloch značky Hyundai na Slovensku.
Veľmi vysokú mieru spokojnosti v prieskume vyjadrili najmä vlastníci modelov i10 (84%), Santa Fe (75%) a i30 (73%). Pri modeli i10 oceňujú majiteľky a majitelia najmä jeho dizajn, spoľahlivosť a dobrý pomer cena/výkon. Priestor, bohatá výbava a komfort sú najčastejšie uvádzané silné stránky SUV modelu Santa Fe. **Pri i30 je najčastejším zdrojom spokojnosti majiteľov najmä férová cena,** spoľahlivé motory, bezpečnosť a dobré jazdné vlastnosti. Vysokú mieru veľkej spokojnosti s vozidlom vyjadrili aj vlastníci ostatných modelov Hyundai. S Tucsonom je veľmi spokojných až 67% majiteľov, nasleduje i20 (63%) a Kona (59%). Celkovo spokojných (odpoveď veľmi alebo skôr spokojný/-á) je až 96% majiteľov a majiteliek vozidiel Hyundai. Z tohto pohľadu sú celkovo s vozidlom najspokojnejší vlastníci modelov Santa Fe (100%), i20 (97%) a i30 (96%), tesne za nimi nasledujú majitelia modelov i30 (96%), Tucson (95%) a Kona (95%). Vysokú mieru spokojnosti v prieskume vyjadrili aj majitelia menej frekventovaných alebo už nevyrábaných modelov ix20, Elantra či Ioniq (vzorka odpovedí menšia ako 10).
Z prieskumu Hyundai tiež vyplynulo, že súkromná klientela na vozidlách Hyundai najviac oceňuje dizajn, férovo nastavenú cenu a inovatívnosť automobilky. Značku Hyundai vnímajú ľudia predovšetkým ako elegantnú, spoľahlivú a praktickú. **Aj preto by 72% zo súčasných zákazníkov aktívne odporučilo kúpu vozidla značky Hyundai svojim priateľom a blízkym** a až 89% by zvažovalo opätovnú kúpu vozidla značky Hyundai, ak by nové vozidlo plánovali kúpiť v blízkej budúcnosti. Spokojnosť s vozidlami Hyundai podľa prieskumu Hyundai Motor Slovakia z apríla a mája 2021 s účasťou 905 majiteľov a majiteliek – fyzických osôb, ktoré svoj automobil zakúpili ako nový u autorizovaného predajcu Hyundai na Slovensku.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.