7-miestny Tiguan Allspace má slovenský cenník, zverejňujeme ceny aj výbavy

Očakávaný predĺžený VW Tiguan sa rázvorom približuje k veľkému Touaregu, stojí však podstatne menej.
Vydané  Text: 
Keď na jeseň minulého roka značka Volkswagen prišla s faceliftom svojho najpredávanejšieho SUV Tiguan, automaticky sme počítali, že veľmi skoro sa modernizácie dočká aj verzia Allspace. Napokon to trvalo niekoľko mesiacov, no čakanie sa skončilo v máji. Nový Volkswagen Tiguan Allspace je 7-miestne SUV stredných rozmerov, ktorá má v porovnaní s východiskovým modelom dlhší rázvor a teda väčší vnútorný priestor. V batožinovom priestore sú dve vyklápateľné sedadlá navyše určené skôr pre deti a tínedžerov, v krajnom prípade sa sem ale zmesia aj dvaja dospelí primeranej telesnej konštitúcie. Už keď som v roku 2018 testoval Tiguan Allspace, konštatoval som, že platforma MQB je asi to najlepšie, čo mohol Volkswagen vyvinúť. Umožnila vznik Tiguanu v 7-miestnom vyhotovení Allspace, ktorý je nepochybne tým najpraktickejším v celej svojej vtedajšej histórii. Odvtedy prešli tri roky a naďalej sa domnievam, že práve Tiguan v tomto vyhotovení patí k najpraktickejším SUV svojej kategórie a triedy. Volkswagen Tiguan v predĺženej verzii sa od toho tradičného líši už na prvý pohľad. Celková dĺžka dosahuje 4 723 mm, predĺžený rázvor (+110 mm) sa už pomaly doťahuje na Touareg, avšak predpokladane s podstatne nižšou cenou. Stredné SUV tak opäť dospelo, vyspelo a stalo sa reálnou alternatívou k ešte väčším SUV.
Batožinový priestor disponuje kapacitou **700 litrov v päťmiestnej konfigurácii**, v sedemmiestnej je to **menej ako 300 litrov**. Keď sa sklopia sedadlá v druhom aj treťom rade, sprístupní sa nákladný priestor s kapacitou 1 755 litrov. Pre porovnanie, verzia s predĺženým rázvorom bez dodatočných dvoch sedadiel ponúka až 1 920 litrov. Mimoriadne **praktické je sklopenie vonkajších sedadiel jediným pohybom**, aby ste vytvorili priestor pre dlhé predmety. Okrem toho stačí urobiť jemný pohyb nohou pod zadným nárazníkom a dvere batožinového priestoru s elektrickým ovládaním sa samy otvoria pomocou voliteľnej funkcie „Easy Open & Close“, pripomína Volkswagen vo svojich oficiálnych materiáloch.
### Ceny, motorizácie a dostupnosť Dnešným včerajším dňom importér značky Volkswagen pre slovenský trh zverejnil kompletný **cenník nového VW TIGUAN ALLSPACE**. Tiguan Allspace sa predáva v stupňoch výbavy LIFE (od 30 990 eur), ELEGANCE (od 36 060 eur) a R-LINE (od 35 490 eur). K dispozícii sú pohony s benzínovými motormi **1.5 TSI EVO** (110 kW) a **2.0 TSI** (140 a 180 kW), aj naftové **2.0 TDI** (110 a 147 kW). Až na najnižšiu verziu LIFE 1.5 TSI EVO 110 kW sú všetky ostatné pohony v predaji so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG, pričom k motorom 2.0 TSI a 2.0 TDI možno získať aj **pohon všetkých štyroch kolies 4MOTION**. [V konfigurátore](https://konfigurator.vw.sk/cc-sk/sk_SK_VW19/V/equipment/108/BJ24UT12/0Q0Q/FY/PG4/@?GrossNetSwitch=GROSS&variant=Elegance) je potom ako **poplatok za dve samostatné sedadlá v treťom rade** uvedená suma 680 eur. Cenník nového Tiguan Allspace aj s kompletným výpisom položiek jednotlivých výbav prikladáme ako PDF (alebo ho môžete stiahnuť tu):

Test Volkswagen Tiguan Allspace 2.0 TDI: Prekonáva sám seba

Platforma MQB je asi to najlepšie, čo mohol Volkswagen vyvinúť. Umožnila vznik Tiguanu v 7-miestnom vyhotovení Allspace, ktorý je nepochybne tým najpraktickejším v celej svojej desaťročnej histórii.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.