Tento spôsob sedenia v aute vás môže stáť život! Hrozivá fotografia z nemocnice ukazuje následky po nehode

Každé leto sme svedkami tohto extrémne nebezpečného zlozvyku. Dlhé hodiny strávené v jedinej polohe dávajú ľuďom v aute zabrať, a preto si spolucestujúci častokrát snažia nájsť inú, pohodlnejšiu polohu. **Úplne bežne dochádza k vykladaniu chodidiel priamo na palubnú dosku auta.** Len málokto z nich pravdepodobne tuší, že na rovnakom mieste sa nachádza airbag, ktorý pri nehode vystrelí… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Každé leto sme svedkami tohto extrémne nebezpečného zlozvyku. Dlhé hodiny strávené v jedinej polohe dávajú ľuďom v aute zabrať, a preto si spolucestujúci častokrát snažia nájsť inú, pohodlnejšiu polohu. **Úplne bežne dochádza k vykladaniu chodidiel priamo na palubnú dosku auta.** Len málokto z nich pravdepodobne tuší, že na rovnakom mieste sa nachádza airbag, ktorý pri nehode vystrelí z palubnej dosky rýchlosťou až 300 km/h! Táto sila vám chodidlá z palubnej dosky odhodí priamo do hlavy. Pri malých nehodách môžete obstáť s viacerými zlomeninami dolných končatín, pri vyšších rýchlostiach sú následky zväčša tragické.
Zdroj: Twitter
Nájsť príklady pritom nie je vôbec zložité a dostatočne odstrašujúco pôsobí tiež röntgenový snímok z nemocnice, v ktorej ošetrili pacientku po autonehode. Tá mala údajne vyložené chodidlá na palubnej doske. Ako to dopadlo? Nuž, presvedčte sa sami! **Priložená fotografia nepotrebuje zásadný komentár.** Zlomeniny kostí blízko panvy spôsobili spolujazdkyni trvalú invaliditu a je veľmi nepravdepodobné, že sa niekedy po fyzickej stránke dostane späť do pôvodnej kondície. Za vyložené nohy na palubnej doske pritom nie je možné v súčasnosti ani pokutovať, pretože **zákon neupravuje presnú polohu sedenia spolujazdcov v aute.** Legislatíva ráta len s riadne zapnutým bezpečnostným pásom, ktorý však v tomto prípade nemá ochranný účinok. ### VIDEO




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.