Aktualizované: Rusi vyberali Auto roka 2021. Ak ste čakali model od Lady či inej ruskej značky, výsledky vás určite sklamú

Do ankety sa zapojilo až 1,5 milióna Rusov.
Vydané  Text: 
V ankete Automobil roka 2021 v Rusku vyhrala značka Kia dovedna v šiestich kategóriách

Pri neustálom vylepšovaní motorov je nevyhnutné inovovať aj palivá

Ako vo všetkých technologických odvetviach, aj v oblasti palív pre spaľovacie motory prebieha neustály vývoj. Špecialisti zo spoločnosti OMV v spolupráci s poprednými výrobcami áut, výskumnými centrami a univerzitami neustále pracujú na inováciách.

V Moskve boli vyhlásení víťazi ankety „2021 Russian Car of the Year“ – jedného z najprestížnejších ruských výročných automobilových ocenení. Najvyššie ocenenia v šiestich kategóriách získala značka Kia, o čom rozhodli Rusi v internetovom hlasovaní. Kia je najpredávanejšou zahraničnou značkou v Rusku už sedem rokov po sebe s viac ako 200-tisíc autami predávanými ročne tri roky po sebe. Spoločnosť nedávno dosiahla míľnik dvoch miliónov predaných automobilov Kia od roku 2009 (rok, keď bol založený miestny import). Na ruskom trhu sa pritom predávajú modely, ktoré u nás k dispozícii nie sú, a to MPV Carnival, sedan K5 či crossover Seltos. „Ruské auto roka“ je [podľa slov Kie](https://www.kianewscenter.com/news/all/kia-takes-six-prizes-at-the-2021-russian-car-of-the-year-awards/s/04608416-3c66-41a1-8d39-5831d73e2dc9) najväčší výskumný projekt na automobilovom trhu v krajine. Od 1. februára do 1. júna 2021 hlasovalo viac ako 1,5 milióna ľudí. Ruskí občania hlasujú online za svoje obľúbené vozidlá v rôznych segmentoch. V tomto roku bolo hodnotených 23 kategórií zo všetkých modelov zastúpených na ruskom trhu. O analýzu údajov sa pritom stará nezávislá výskumná spoločnosť Ipsos. Hlasujúci ocenili modely Carnival (víťaz v kategórii „Minivany“), Sorento (stredne veľké SUV) a K5 („business class“). Kia Seltos druhýkrát za sebou predstihla konkurenciu v kategórii „kompaktných SUV“, zatiaľ čo pre subkompaktný hatchback Picanto sa víťazstvo v kategórii „Urban Car“ z roku 2021 stalo impozantným šiestym v rade. Prvýkrát v histórii v Rusku je spoločnosť Kia ocenená titulom „**Obľúbená značka v masovom segmente**“.

TEST: Kia Sorento je rodinné auto roka, ukážeme vám prečo

V Spojených štátoch sa Kia pochválila tým, že jej model Sorento v sedemmiestnej verzii získal ocenenie Najlepšie rodinné auto roka 2021. Súhlasíme s tým, že si Kia titul zaslúži a pozreli sme sa do takejto sedemmiestnej verzie, aby sme vám ukázali praktickú stránku tohto priestranného SUV.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »