Spotify predstavil fantastický prehrávač hudby do auta! A stojí len necelých 6 eur

V súčasnosti má väčšina moderných áut zabudovanú nejakú formu multimediálneho systému, ktorý zvláda prehrávať hudbu, videá či dokonca premietať obrazovku mobilného telefónu prostredníctvom Android Auto alebo Apple Carplay. Na našich cestách však jazdí stále veľa starších modelov, ktorých **obyčajné rádiá sa musia spoľahnúť na klasický FM príjem signálu, prípadne CD disky.** V redakcii však nepoznáme… Prečítať celé
Vydané  Text: 
V súčasnosti má väčšina moderných áut zabudovanú nejakú formu multimediálneho systému, ktorý zvláda prehrávať hudbu, videá či dokonca premietať obrazovku mobilného telefónu prostredníctvom Android Auto alebo Apple Carplay. Na našich cestách však jazdí stále veľa starších modelov, ktorých **obyčajné rádiá sa musia spoľahnúť na klasický FM príjem signálu, prípadne CD disky.** V redakcii však nepoznáme človeka, ktorý si v roku 2021 po večeroch napaľuje stiahnuté hity Paľa Haberu na CDčko s obmedzenou kapacitou. Ako naznačuje reklama jedného nemenovaného mobilného operátora, **dnes už predsa naplno funguje „doba dátová“ a hudbu si radšej streamujeme cez internet.** Čo to znamená pre majiteľov starých áut? Niektorí si rádio vymieňajú úplne, iní sa uspokoja s malým FM transmitterom. **Zaujímavé riešenie však nedávno predstavila spoločnosť Spotify, ktorá prevádzkuje platformu na streamovanie hudby do mobilného telefónu.** Ide v podstate o kompaktný prehrávač s názvom Car Thing, ktorý môžete pripevniť napríklad na výduch klimatizácie. Prehrávač nemá len dotykový displej, ale aj niekoľko tlačidiel, ktorým dominuje veľký potenciometer na ovládanie hlasitosti. Zariadenie však možno ovládať hlasovými pokynmi. Šikovný prehrávač vyzerá skvelo a umožňuje prehrávať najmä hudbu alebo podcasty z platformy Spotify. Detailné informácie o produkte zatiaľ nie sú dostupné, no **malý prehrávač by mal byť napájaný prostredníctvom 12 V zásuvky** a prepojený s autom cez AUX kábel. **Oficiálna cena je stanovená na 65 eur, prví zákazníci však dostanú prehrávač len za cenu poštovného v hodnote 5,80 eur.** Obmedzený predaj by sa mal spustiť najprv v USA, prípadný úspech môže znamenať rozšírenie prehrávača aj do Európy a na Slovensko. Chceli by ste podobný prehrávač aj vy?




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!