Máme cenník elektrickej Dacie Spring pre Slovensko – doslova šokuje nízkou cenou

Je to tu. Slovenské zastúpenie značky Dacia zverejnilo oficiálny slovenský cenník pre elektromobil Spring a zanechala nás v úžase.
Vydané  Text: 
KONEČNE SKUTOČNE LACNÝ ELEKTROMOBIL! Inak nemôžeme tento článok začať, pretože Dacia Spring, elektromobil so zárukou na batérie až 8 rokov/120 000 km sa na Slovensku predáva od 16 500 eur. Táto priam neuveriteľná cena, samozrejme, musí odrážať aj slabšiu technologickú výbavu vozidla, na druhej strane je dôkazom, že vstupenka do sveta elektromobily nemusí presahovať 25-tisíc eur. Objednávky na nový elektromobil Dacia Spring sú sputené práve dneškom. Dacia Spring je crossover výlučne jazdiace na elektrinu a je určený pre štyri dospelé osoby. Elektrický dojazd je podľa metodiky WLTP 230 kilometrov a maximálny výkon pohonu je 33 kW, teda asi 45 koní. Vieme, že v porovaní s inými elektromobilmi je to málo, ale je potrebné pripomenúť, že takto silný elektromotor sa prejavuje podstatne odlišne ako napríklad 80-koňové benzínové agregáty. Na bežnú prevádzku v meste by mala novinka bez problémov stačiť a nabíjanie za nabíjačke s jednosmerným prúdom by malo trvať iba jednu hodinu. „V pondelok 19.4. spúšťame predobjednávky pre prvý elektrický model značky Dacia. Nový Spring je úplnou revolúciou na automobilovom trhu. Spája kľúčové hodnoty značky Dacia – cenovú dostupnosť, užitočné technológie a teraz aj výhody 100% elektrického motora. Limitovaný počet vozidiel s rýchlonabíjaním, navigačným systémom, parkovacou kamerou a metalickým lakom je v rámci predobjednávok za cenu 18 400 €,“ popisuje **Stanislav Mihalovič**, Country marketing manager Renault Slovensko. Dacia poskytuje na nový Spring štandardne záruku na 3 roky alebo do 100 000 kilometrov a samotné trakčné akumulátory majú podstatne dlhšiu záruku až 8 rokov alebo 120 000 kilometrov. Práve vďaka tomuto by mal byť Spring ešte atraktívnejšou voľbou. Za príplatky sú potom dostupné aj predĺženia záruky. #### Pripájame kompletný cenník elektrického crossovera Dacia Sprint pre Slovensko aj s výpisom dostupných výbav: Už v základnej výbave Comfort nová Dacia Spring ponúka LED svietenie so svetelným senzorom, E-CALL (systém núdzového volania), manuálnu klimatizáciu, elektrické ovládanie všetkých okien, nabíjací kábel Flexicharger 2,3 kW pre domáce nabíjanie (230 V), rádio FM/DAB s Bluetooth a v prípade verzie Comfort Plus aj s Android Auto/Apple CarPlay či 14″ kolesá Flewheel Doria.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!