Ako vyberajú autá ženy a muži? Táto štatistika zbúrala zaužívané stereotypy, ktoré kolujú medzi motoristami

Aj napriek tomu, že muži a ženy sa častokrát v mnohých veciach nezhodnú, čo sa týka výberu automobilu je to presne naopak. Podľa štatistík najväčšieho tuzemského predajcu ojazdených vozidiel AURES Holdings, **mali obe pohlavia pri výbere automobilu väčšinou vždy rovnaké preferencie.** Nájdu sa však aj pohľady, v ktorých sa rozchádzajú. V autocentrách bolo za rok 2020 obslúžených… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Aj napriek tomu, že muži a ženy sa častokrát v mnohých veciach nezhodnú, čo sa týka výberu automobilu je to presne naopak. Podľa štatistík najväčšieho tuzemského predajcu ojazdených vozidiel AURES Holdings, **mali obe pohlavia pri výbere automobilu väčšinou vždy rovnaké preferencie.** Nájdu sa však aj pohľady, v ktorých sa rozchádzajú. V autocentrách bolo za rok 2020 obslúžených až 70 000 zákazníkov, z čoho 80,59 % zákazníkov bolo mužského pohlavia a 19,41 % zákazníkov ženského pohlavia. *„Štatistiky našej spoločnosti potvrdzujú, že ani doba pandémie veľmi neovplyvnila preferencie našich zákazníkov. Aj keď momentálne, v dobe kedy sú naše pobočky zatvorené, z dôvodu lockdownu majú naši zákazníci k dispozícii len online predaj vozidiel, ktorý sa mimochodom stal veľmi úspešným, aj prostredníctvom počítača a našich webových stránok majú zákazníci pri výbere vozidla väčšinou rovnaké preferencie, ako v dobe pred pandémiou koronavírusu,“* informuje Karolína Topolová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva AURES Holdings. Počas posledného roku sa potvrdilo, že najvyhľadávanejšie a najpredávanejšie vozidlá v autobazároch sú práve od značky Škoda, ktorá v rebríčku dlhodobo vedie. **Rozdielne názory v prípade mužov a žien nastávajú až keď príde k výberu konkrétneho modelu auta.** Tam si ženy volia skôr model Škoda Fabia a muži zase model Škoda Octavia. Druhú priečku najpredávanejšej značky obsadil nemecký Volkswagen, pri ktorom sa tiež v otázke modelu pohlavia nezhodli, keďže ženy preferovali VW Golf a muži VW Passat. Čo sa týka farby vozidiel, **najpredávanejšou farbou je u oboch pohlaví strieborná farba,** na druhej priečke je zhodne biela, no na tretej priečke preferujú muži farbu čiernu a ženy modrú. **Najžiadanejší motor pre nežnejšie pohlavie sa stal motor benzínový 60,55 %,** druhú priečku obsadil dieselový motor s 39,45 %. Muži sú v tomto výbere rozdelení takmer „fifty-fifty“, čiže 51,01 % si zvolilo dieselový motor a 48,99 % motor benzínový.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.