Nový Tucson N Line odhalený: máme zoznam všetkých motorizácií.

Európsky bestseller sa už za pár mesiacov dočká športového vyhotovenia N Line, v predaji bude aj ako plug-in hybrid.
Vydané  Text: 
Automobilka Hyundai zverejnila detaily o pripravovanom modeli TUCSON N Line, ktorým mieni opäť rozvíriť vody SUV so športovou úpravou. Novinka bude mať nápadný dizajn najnovšej generácie Tucsonu doplnený o prvky športovej estetiky a početné detaily upozorňujúce na príslušnosť k rodine N Line v interiéri. Nový Tucson N Line bude v predaji aj na Slovensku už počas tejto jari a čo budúcich zákazníkov nepochybne poteší, bude možnosť konfigurácie aj s elektronicky riadeným **adaptívnym pružením ECS s ovládaním tlmiacej sily na každom kolese zvlášť**. V štandardnom jazdnom režime NORMAL by mal byť Tucson N Line skôr komfortný, zatiaľ čo v režime SPORT bude výrazne tvrdší a pripravený zvládať náročnejší jazdný štýl. Pripomeňme, že edícia N Line by mohla byť iba predskokanom skutočnej športovej verzie Tucson N, tá sa ale možno do predaja napokon vôbec nedostane. Je preto prirodzené, že už aj N Line v porovnaní s východiskovou verziou výbavy ponúkne nielen estetické vylepšenia, ale aj tie funkčné. Značnú pozornosť výrobca vo svojej tlačovej správe, ktorú rozposielal médiám, venuje práve estetickým vylepšeniam. Tým sa však my venovať nebudeme, pretože všetko nájdete v priloženej fotogalérii vyššie. Podstatné sú predovšetkým informácie o tom, že v interiéri nájdete športové sedadlá s označením N čalúnené kombináciou čierneho semišu a kože s červeným prešívaním, rovnaké kontrastné prešívanie je potom aj na výplni dverí a lakťových opierkach, červené akcety s motívom N Line sú aj na samotnej palubnej doske. Nový Hyundau Tucson N Line bude dostupný v nasledovných farbách vyhotovenia karosérie: * Sivá Shadow Grey (exkluzívna pre N Line), za príplatok s čiernou strechou Phantom Black * Biela Polar White, za príplatok nie čierna strecha Phantom Black * Červená Engine Red, za príplatok čierna strecha Phantom Black * Červená Sunset Red, za príplatok čierna strecha Phantom Black * Tmavá Dark Knight, za príplatok čierna strecha Phantom Black * Strieborná Shimmering Silver * Čierna Phantom Black ### Ponuka motorov: Aj benzín, aj nafta, aj hybridy Hyundai Tucson N Line bude od druhého štvrťroka 2021 v predaji s naftovými aj benzínovými motormi, ktoré ponúknu aj hybridnú alebo mild-hybridnú technológiu. * 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid (195 kW/265 k) * 1.6 T-GDI Hybrid (170 kW/230 k) * 1.6 T-GDI 48V Mild Hybrid (132 kW/180 k alebo 110 kW/150 k) * 1.6 T-GDI (110 kW/150 k) * 1.6 CRDi 48V (100 kW/136 k) Spaľovací motor, bez ohľadu na palivo, má pritom vždy 4 valce a zdvihový objem 1,6 litra. Hybridné a plug-in hybridné verzie však budú nasledovať od leta 2021. Pre hybridné a plug-in hybridné modely je k dispozícii aj Diaľkový inteligentný parkovací asistent (RSPA) schopný sám zaparkovať vozidlo, čím oslobodí vodiča od tlaku z parkovania v náročných podmienkach.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!